Svenska kyrkan i Lund

Svenska kyrkan i Lund Besöksadress: Kiliansgatan 7, 22350 LUND Postadress: Box 1096, 22104 LUND Telefon: +46(46)358700 E-post till Svenska kyrkan i Lund Webbplats

Vi är

Svenska kyrkan i Lund är ett pastorat med 90.000 invånare har en ung och rörlig befolkning, som ökar med en och en halv procent per år. Omflyttningen är tio procent om året. In- och utpendlingen är omfattande. Mer än hälften av alla som vistas dagligen i staden för arbete eller studier bor på annan ort.

30.000 är mellan 19 och 35 år, många av dem vistas i Lund under en kort period.

Lund är bra för man kan cykla nästan överallt.

Från de ungas bidrag till omvärldsbeskrivningen i församlingsinstruktionen för Svenska kyrkan i Lund.

Hälften av alla hem är ensamhushåll. Var sjätte invånare är född i ett annat land. Av lundaborna är 51.000 medlemmar i Svenska kyrkan. Medlemstalet har under det senaste decenniet minskat med omkring en halv procent om året.