Torns församling Besöksadress: Vallkärravägen 14, 22651 LUND Postadress: Box 1096, 22104 LUND Telefon:+46(46)718700 E-post till Torns församling

Nyhet! Pilgrimskonfirmander

Under hösten 2019 startar vi upp en konfirmandgrupp i Torn med fokus på pilgrimsvandring.

Vi träffas några söndagar under hösten och våren, med fokus på pilgrimsvandring. Under våren 2020 kommer vi att ha ett läger på Österlen.

Vad betyder det att vara pilgrim? En pilgrim är någon som är på resa, på vandring, som söker något – Gud, meningen med livet, förlåtelse, frid. Men pilgrimsvandringen är också en symbol för livet. Våra liv är som en resa, från födelse till död, från vaggan till graven. Och bortom graven…
De första kristna kallade sig för dem som ”följde vägen”. De följde Jesus som för dem var vägen till Gud. De första lärjungarna vandrade rent bokstavligt tillsammans med honom genom Palestina, från by till by hela vägen upp till Jerusalem där Jesus blev korsfäst, dog och uppstod. Att vara lärjunge, kristen, var att vandra med honom.

Församlingens nya präst som börjar i juni, Cecilia Cardona Castro, kommer att hålla i denna grupp med början i september 2019.

START 15 september 2019
LÄGER På Österlen 6-9 april 2020
KONFIRMATION 26 april 2020
ANMÄLAN Mer info och anmälningsmöjligheter kommer under våren.