Torns församling

Torns församling Besöksadress: Vallkärravägen 14, 22651 LUND Postadress: Box 1096, 22104 LUND Telefon: +46(46)358700 E-post till Torns församling Webbplats

Musik i sommarkväll

I sommar bjuds det vid många tillfällen på musik i kyrkorna i Torns församling.

Valkärra kyrka 23 juni kl 16:00 Midsommarmusik
Inled det traditionsenliga midsommarfirandet i Vallkärra kyrka där Sylvia Loft och Mats Larsson bjuder på musik. Efteråt är alla välkomna till Linåkersparken där firandet fortsätter.

Håstad kyrka 2 juli kl 19:00
Christian Sturesson
inleder sommarens ”Musik i sommarkväll”. Christian är inte bara präst i för-samlingen utan också musiker med vacker sångröst. Ikväll tolkar han kända och okända sånger och psalmer från den svenska väckelsetiden. Tolkningarna är personliga och tillför något nytt till sång-erna, samtidigt bevaras det som en gång gjort dem så omtyckta. Med gitarren i hand välkomnar han oss till Håstad kyrka denna sommarkväll!

Vallkärra kyrka 9 juli kl 19:00 ”Fåglar i musik och lyrik”
Göran och Elisabeth Jackson tillsammans med Ulf Berggren spelar och läser texter under ru-briken ”Fåglar i musik och lyrik”. Dikter och musik behandlar temat och vi får höra orgel, pi-ano, kornett och näverlur.

Igelösa kyrka 16 juli kl 19:00 Gursus
Kan inställda tåg leda till något gott? I detta fall till ett oväntat möte mellan en folk- och en jazzmusiker vilket ledde till att duon Gursus uppstod. Med fiol och saxofon framför de sin lekfulla, kraftfulla, expressiva, och lite motsträviga musik som är en fusion mellan egna lå-tar, traditionell folkmusik och improvisation. Ida Karlssons varma ton och säregna spelstil möter Sven Midgrens stabila danssväng och dynamiska klang. Soundet är tätt, ärligt och så nära att en kan känna doften av vedröken från stugan där duon repar.

Stångby kyrka 23 juli kl 19:00 ”Från fåglarnas rike”
Riksspelmansduon Dråm bjuder på en konsert för att uppmärksamma att det år 2017 gått 500 år sedan Martin Luther spikade upp sina be-römda 95 teser i Wittenberg, vilket blev startskottet för reformationen och protestantismen. Få religösa profiler har haft ett så nära förhållande till musik som Luther, en genuin musikälskare och skicklig lutenist som ofta, gärna och väl sjöng tillsammans med vänner, kollegor och familj. Hans passion för musiken drev honom till att bland annat skriva flera koraler som återfinns i våra psalmböcker än i dag. Många av dessa skrev han under sin exil på slottet Wartburg, där han dessutom fann tröst i fågelsången och signerade sina brev ”från fåglarnas rike”.

V Hoby kyrka 30 juli kl 19:00 Orgelafton bland jubilarer
I V Hoby kyrka står en Eskil Lundén-orgel byggd 1904, en av få i sitt slag som finns bevarade. Den flytta-des från Odarslövs kyrka för att åter kunna tas i bruk år 2004. Maja Malmström är organist i Kirsebergs-kyrkan i Malmö och bjuder på orgelmusik från läktaren. På programmet står bland annat musik av Niels Wilhelm Gade och Gustaf Hägg som firar 200- respektive 150-årsjubileum i år!