Torns församling Besöksadress: Vallkärravägen 14, 22651 LUND Postadress: Box 1096, 22104 LUND Telefon:+46(46)718700 E-post till Torns församling

Onsdagspärlor

Utvalda onsdagar under våren - med kvällsmässa och föreläsningar om ämnen som inspirerar och fördjupar. Se hela programmet här!

Med frälsarkransens pärlor som utgångspunkt delar våra föreläsare med sig av sina erfarenheter och tankar i utvalda ämnen.

Onsdagskvällarna inleds kl 18 med kvällsmässan Min själ får vila ut i sång och bön med präst Ellen Jakobsson ackompanjerad av Ellika Bråliden på sång och gitarr. Föreläsningen startar kl 18.30 och inleds med en enklare måltid.

Kom som du är - med familjen, en kollega eller själv. Ingen föranmälan, fri entré.

Program:

Ons 23 feb: Frälsarkransen, Ellen Jakobsson präst.
Ellen ger oss en introduktion till frälsarkransen, radbandet som är skapat för att ledsaga oss i våra inre samtal och böner, och där varje pärla sätter fokus på olika viktiga aspekter i livet.

Ons 6 feb: Själen, Ellen Jakobsson präst
Ellen samtalar kring synen på själen som ett inre jag som, i kontrast till vårt yttre jag, inte behöver prestera. Vi är ständigt uppkopplade idag, men är vi uppkopplade mot vår själ?

Ons 20 feb: Att falla uppåt, de 12 stegen, Mary Philipsson präst
Mary berättar om sitt arbete med Tolvstegsprogrammet i bl.a Katarina församling, hur människor möter sina svagheter och sårbarheter - och hur Gud just genom såren gör sitt inträde.

Ons 6 mars: Heliga danser, Erica Appelros
Dans är meditation med kroppen. Erica ger en introduktion till heliga danser som både kan ge lugn och energi. Vi provar tillsammans, erfaren och nybörjare - alla är välkomna.

Ons 20 mars: Killan, Anna Alebo kaplan Killans bönegård
Anna berättar om bönegemenskapen i Killan på Österlen, vars popularitet ständigt ökar, och om nutidsmänniskans törst efter andlighet, tystnad och klosterliv.

Ons 3 april: Ikonmåleri, Lars Gerdmar konstnär
Lars Gerdmar, ikonmålare som bl.a har målat ikon till påve Franciskus, berättar om måleriets kreativa process och hur han genom personliga erfarenheter finner inspiration till sina målningar.

Ons 15 maj: Fängelseprästeri, Ellen Jakobsson präst
Ellen berättar om sina erfarenheter som fängelsepräst på Färingsö och hur det är att sitta i fängelse - både i det yttre och i det inre.

Ons 29 maj: Pilgrimsvandring, Ellen Jakobsson präst
Ellen berättar om sina pilgrimsvandringar i Spanien och Sverige, och om vilka insikter hon fann längs vägen. Även handfasta tips för den vandringssugna!