Advent och jul 2021 i Norra Nöbbelöv

Från första advent till Trettonhelgen. Läs om gudstjänster, konserter och marknader här.

Första advent 2021

Körsång, marknad, grillning och glögg - välkommen till 1:a advent i Norra Nöbbelöv.

Jullandskapet

Även detta år finns jullandskapet uppe i Norra Nöbbelövs kyrka. Kom in och titta på de vackra träfigurerna tillverkade av Eva Spångberg.

Några små flickor i luciakläder tänder varsitt elljus.

Lucia 2021

Lucia kommer med alla sina tärnor och stjärngossar. Det är Norra Nöbbelövs Barnkör, Mellankör och Ungdomskör samt en stråktrio som lyser upp kvällen.

En juldekoration i form av en ängel med texten Gloria in excelsis Deo hänger i ett snöre.

Julkonsert In dulci Jubilo

På fjärde söndagen i advent, 19 dec, bjuder vi in till julkonsert i Norra Nöbbelövs kyrka kl 18.

Julbön

Julafton 24 dec inleds med julbön i Norra Nöbbelövs kyrka kl 11. Julevangeliet berättas med hjälp av marionettdockorna från Kulturen.

All möjlig julmat ligger upplagd på fat och på spisen.

Jullunch i Nöbbelövsgården

Välkommen till Nöbbelövsgården för en god jultallrik och gemenskap, onsdag 22 dec kl 12-14.

Två tända stearinljus framför en harpa.

Midnattsmässa i Nöbbelöv

Allra sist på julafton kväll fylls Norra Nöbbelövs kyrka med sång och harpa i den traditionsenliga midnattsmässan kl 23.30.

Suddig bild av tända ljus som lyser i en mörk kyrka.

Julotta kl 07

På juldagens morgon kl 07 firar vi julotta tillsammans i Norra Nöbbelövs kyrka.

Tända ljus i glasrör står på varje bänkrad i en kyrka.

Ljusmässa

Trettondedag jul 6 januari kl 16 i N. Nöbbelövs kyrka. Sångtrion Cantum a Capella medverkar.

Årets julspel

Norra Nöbbelöv och Torns interaktiva julspel är baserat på Selma Lagerlöfs klassiska julsaga ”Den heliga natten”.

Covid-19 och Svenska kyrkans verksamhet

Svenska kyrkan anpassar sin verksamhet efter myndigheternas rekommendationer som rör Covid-19. Läs mer här.