Other languages with Google Translate

Use Google to automatically translate this website. We take no responsibility for the accuracy of the translation.

Prata med oss

Kontakt

Svenska kyrkan i Lund Besöksadress: Kiliansgatan 7, 22350 LUND Postadress: Box 1096, 22104 LUND Telefon: +46(46)718700 E-post till Svenska kyrkan i Lund

Jourhavande präst

Kyrkan kan hjälpa dig. Akut samtals- och krisstöd.

Kyrka för fairtrade i Lund

Sedan i oktober 2016 är Svenska kyrkan i Lund med alla sju församlingarna Fairtrade-certifierade. De betyder att flera kriterier är uppfyllda och ska hållas.

Några av församlingarna i Lund var redan tidigare certifierade och det var en god hjälp i processen fram till att hela Lunds pastorat blev Kyrka för Fairtrade. Kyrkkaffet från Sackeus eller något annat rosteri är alltid rättvisemärkt.  

Nu köper Svenska kyrkan i Lund varor märkta med Fairtrade, när det är möjligt. I församlingsarbetet ingår nu också att sprida kunskap om och opinionsbilda för Fairtrade bland medarbetare, andra medlemmar och lundabor i kyrkans omvärd. 

Svenska kyrkan i Lund samarbetar med andra organisationer som också arbetar för en rättvisare handel och med Lunds kommun som är en Fairtrade City.

Se här en detaljerad beskrivning av de fem kriterierna som Svenska kyrkan i Lund följer.

I Lund finns världsbutiken Klotet och Individuell Människohjälp har en butik som också säljer rättvisemärkta varor. 

För mer information: Kontakta Åsa Gustafsson, diakon och medlem i den grupp i Lunds pastorat som särskild arbetar med Fairtrade och hållbar utveckling asa.gustavsson@svenskakyrkan.se, 046-35 88 01.