Foto: Frida Abenius

Verksamheter i Corona-tider

Läs gärna mer om hur vi i Helgeand agerar under spridningen av covid-19. Uppdaterad v.3

Vi följer de riktlinjer som kommer från Lunds pastorat, Lunds stift, Arbetsmiljöverket och Folkhälsomyndigheten.

 

Måndagen den 16 november kom regeringen och Folkhälsomyndigheten ut med förslag till nya restriktioner. Dessa planerar att träda i kraft redan under v.48.

På grund av detta måste vi ställa in alla våra öppna verksamheter och gudstjänster för allmänheten. Redan på söndag den 22 november gäller begränsningen för vår gudstjänst.
Vi kommer att försöka hitta sätt att vara kyrka på under andra former under denna tid då restriktionerna gäller.

Kyrkan och församlingshemmet håller öppet under vardagar mellan kl. 9-15 och på söndagar kl. 12-14. Välkommen in att tända ett ljus, sitta ner en stund och be en bön.
Församlingsmedarbetare finns tillgängliga under denna tid för samtal och frågor i både kyrka och församlingshem. Det går även bra att ringa och boka samtal med präst eller diakon.

Söndagens gudstjänst kommer att livestreamas via församlingens Facebooksida. Agendan, det vita bladet och psalmbok går att hämta i kyrkan, och det går även att få agendan och det vita bladet skickat till din e-post. Kontakta helgeandsforsamling@svenskakyrkan.se för att få dessa skickade till dig.
Vi påminner även om att det finns möjlighet till enskild kommunion och bikt.
Själaringning kommer att ske på torsdagar med möjlighet för sorgehus att närvara.

Lördagsmusiken har också stängt för publik men kommer att spelas in och kan avlyssnas i efterhand på vår hemsida.

Allt annat är dessvärre inställt under tiden som restriktionerna gäller.

Församlingens arbetslag ber varje dag kl. 9:30 för församlingen och den svåra tid vi befinner oss i tillsammans. Dela gärna denna bönegemenskap hemifrån. Bönen finns på vår hemsida och är formulerad av Sveriges Kristna Råd.

Vi finns här för dig! Tveka inte att höra av dig om du behöver stöd och någon att prata med.

Gud välsigne dig!

Om du är boende i församlingen och önskar få hjälp med inhandling av varor, så får du gärna kontakta oss. I mån av tid kan vi hjälpa till med enklare inhandlingar.
Vill du att vi ska be för dig? Kontakta oss via mail på helgeandsforsamling@svenskakyrkan.se eller ring expeditionen på 046-71 88 03.