Svenska kyrkan i Lund

Svenska kyrkan i Lund Besöksadress: Kiliansgatan 7, 22350 LUND Postadress: Box 1096, 22104 LUND Telefon: +46(46)718700 E-post till Svenska kyrkan i Lund

Fastekampanjen: En ko kan rädda liv

Svenska kyrkan i Lund kraftsamlar för att bidra till hela Svenska kyrkans fastekampanj. Under sex veckor händer en hel del. Och det ska samlas in mycket pengar som ska rädda liv.

För Svenska kyrkan i Lund är internationellt arbete och insamlingskampanjer en del av församlingslivet. Två gånger om året märks det extra mycket: På våren i fastan fram till påsk och i december från advent över jul och nyår fram till trettonhelgen.

Det börjar med Fastlagssöndagen

Fasteinsamlingen 2017 inleds på Fastlagssöndagen 26 februari. Men redan lördag 25 februari hålls föredrag med fika i Nöbbelövsgården kl. 15-17 "South African challenges to teology".

I Håstad kyrka firas söndagsgudstjänst kl 10 söndag 25 februari och efteråt är et försäljning av bröd och stickat. Intäkterna går till fastekampanjen.

Efter högmässan kl 11 i Lunds domkyrka söndag 26 februari serveras fastlagsbullar till kyrkkaffet i Domkyrkoforum.

Söndag 5 mars firas högmässa kl 10 i Norra Nöbbelövs kyrka "Vem vill leva i en öken?" Den handlar om mat, klimat och rättvisa. Efter mässan serveras en vegetarisk och glutenfri lunch i Nöbbelövsgården kl. 11:30.

Söndag 12 mars kl. 15:30 är det Sånggudstjänst i Lunds domkyrka med Mikaelskören och här en insamling till fastekampanjen.

Lunds stift arrangerar en Mellanösterndag i Lund lördag 18 mars.  Kl 15 firas en mässa i Domkyrkan. Dagens andra programpunkter hålls i Domkyrkoforum.

Söndag 19 mars är det brödförsäljning i Domkyrkoforum efter högmässan. Alla intäkter går till fasteinsamlingen.

Söndag 19 mars Kyrkkaffe med etiopisk mat efter gudstjänsten kl. 10 i Sankt Hans kyrka.

Söndag 26 mars är Marie bebådelsedag och efter högmässan kl. 11 serveras pannkakor till kyrkkaffet i Domkyrkoforum.

Söndag 26 mars serveras våfflor efter gudstjänsten kl. 10 i Sankt Hans kyrka

Söndag 26 mars är det påskmarknad efter gudstjänten i Maria Magdalena kyrka. Och det serveras våfflor till kyrkkaffet.

Onsdag 29 mars kl. 19.30 är det dags för ”Finn rum för samtal” i Domkyrkoforum. I anslutning till programmet tas det upp en kollekt till fasteinsamlingen.

Lördag 1 april kl. 10-13 är det Bakluckeloppis utanför Maria Magdalena kyrka. Insläpp för uppackning från kl. 9. Avgiften 100 kr/bil går till Fastekampanjen. Kaffeservering och korvgrillning. För mer information och bokning av plats: Ta kontakt med Kristina Lindström Kristina Lindström  046-35 88 19

Lördag 1 april kl. 13-5 Klädbytardag i Domkyrkoforum. Inlämning kl 10-12.

Söndag 2 april är det vårmarknad i Sankt Knuts församlingsgård från kl. 11 efter gudstjänsten i Sankt Knuts kyrka som börjar kl. 10.

Palmsöndagen 9 april serveras soppa vid kyrkkaffet i Domkyrkoforum. Samma söndag är konfirmader ute på stan med bössor och samlar in pengar.

Palmsöndagen 9 april hålls en marknad i Sankt Hans kyrklänga efter gudstjänsten i kyrkan kl. 10.

Konsthantverk från Lutherska kyrkans kulturcenter i Betlehem säljs under hela fastekampanjen från 26 februari till 9 april i Domkyrkoforum till förmån för kampanjen. Under samma tid går intäkterna från ljuständningen i Lunds domkyrka och alla kyrkkaffen i Domkyrkoforum också till fastekampanjen.