Coronaviruset och Svenska kyrkan i Lund

Fortsatta restriktioner framöver.

Uppdaterad  10 december 2020 klockan 13.00.

Svenska kyrkan anpassar sin verksamhet efter myndigheternas rekommendationer som rör Coronaviruset. Efter regeringens presskonferens tisdagen den 8 december vet vi att maxantalet 8 personer vid samlingar och sammankomster fortsatt gäller över jul och nyår.

Undantaget för begravningar kvarstår. Vid en begravning finns möjlighet för 20 anhöriga att samlas.

Församlingarna kommer att sända gudstjänster, andakter och annat via sina facebooksidor. Lunds pastorat kommer också att sända gudstjänst från Domkyrkan varje söndag från 1 advent på svenskakyrkan.se/lund/live.

Dop, vigsel och begravning påverkas

Dop, vigsel och begravning är gudstjänster och räknas därför som offentliga sammankomster. Det innebär i nuläget med anledning av Coronavirusets spridning att 20 personer får vara närvarande i kyrkan, inklusive präst, musiker.

Har du bokat dop, vigsel eller begravning? Prästen kommer att ta kontakt med dig för att diskutera hur vi tillsammans kan lösa den rådande situationen på bästa sätt. Har du frågor är du välkommen att ringa oss på 046-71 87 00 eller mejla på lundspastorat@svenskakyrkan.se.

Du är varmt välkommen att höra av dig till din församling om du har frågor eller vill prata.

Vi finns här för dig!

Läs mer här om Folkhälsomyndighetens råd.