Coronaviruset och Svenska kyrkan i Lund

Uppdaterad  17 november 2020 klockan 13.00.

Svenska kyrkan anpassar sin verksamhet efter myndigheternas rekommendationer som rör Coronaviruset. Max gränsen på 8 personer vid allmänna sammankomster som gäller från och med 24 november (vilket vi i Lunds pastorat tillämpar redan nu) innebär i princip att mycket verksamhet just nu inte kommer att genomföras. Bönen fortgår men utan församling.

Kyrkorna i Lund håller öppet så långt det är möjligt, och vi har vidtagit åtgärder för att minska risken för smittspridning. Församlingarna kommer att sända gudstjänster, andakter och annat via sina facebooksidor. Lunds pastorat kommer också att sända gudstjänst från Domkyrkan varje söndag från 1 advent på svenskakyrkan.se/lund/live.

Dop, vigsel och begravning påverkas

Dop, vigsel och begravning är gudstjänster och räknas därför som offentliga sammankomster. Det innebär i nuläget med anledning av Coronavirusets spridning att 20 personer får vara närvarande i kyrkan.

Har du bokat dop, vigsel eller begravning? Prästen kommer att ta kontakt med dig för att diskutera hur vi tillsammans kan lösa den rådande situationen på bästa sätt. Har du frågor är du välkommen att ringa oss på 046-71 87 00 eller mejla på lundspastorat@svenskakyrkan.se.

Du är varmt välkommen att höra av dig till din församling om du har frågor eller vill prata.

Vi finns här för dig!

Läs mer här om Folkhälsomyndighetens råd.