Helgens gudstjänster i Allhelgonakyrkan

Fredag 18 september

17.00 After Work-konsert
”Musik & poesi i romantikens tecken”
Johan Bogren, sång
Johan-Magnus Sjöberg, organist och pianist
Kristian Nielsen-Jerneck, läsning

Lördag 19 september

18.00 Konsert
”Musik & poesi i romantikens tecken”
(repris av fredagens After Work)

Johan Bogren, sång
Johan-Magnus Sjöberg, organist och pianist
Kristian Nielsen-Jerneck, läsning

Söndag 20 september

10.00 Högmässa
Teresa Callewaert, präst
Louise Augustsson, organist

Nu firar vi mässa igen på söndagarna

Från och med 30 augusti återgår vi till att fira mässa på söndagarna kl. 10.00. Vi anpassar hur vi gör vid nattvarden och det går som alltid bra att komma och fira gudstjänst utan att ta emot nattvarden.

Det går till så här: på altaret står det särkalkar (små bägare) - en till var person, med vin i (druvjuice). Framför varje särkalk ligger en oblat (bröd).
Du som vill ta emot nattvarden går fram till altaret, och prästen som står bakom altaret säger orden ”Kristi kropp och blod, för dig utgivna”. Du tar då en oblat och äter, och tar sen tillhörande särkalk och dricker. Den tomma särkalken sätter du på bordet som står vid lilla orgeln på vägen tillbaka till din plats.

Tänk på att hålla avstånd när ni står i kön, gärna två bänkraders mellanrum till den som står framför.

Du som inte vill ta emot nattvarden är välkommen att sitta kvar i bänken och lyssna på musiken.

___________________________________________________________

Våra gudstjänster är fortfarande öppna men genomförs på ett så ansvarsfullt sätt som möjligt. Begränsningen på maximalt 50 personer närvarande gör att alla kanske inte kommer att få plats i kyrkan. För att även de som sitter hemma ska kunna närvara, om än på distans, sänder Lunds pastorat utvalda gudstjänster live. Läs mer.

Varmt välkomna!
Med reservation för ändringar.