Samiskt kyrkoliv i Luleå stift

Varje församling i Svenska kyrkan anger i sin församlingsinstruktion hur man arbetar på bland annat samiska. Luleå stifts uppgift är att främja det arbetet.

Välkommen till konfirmandläger för samisk ungdom på Edelviks folkhögskola i Burträsk den 16 juni till 1 juli! Konfirmandtiden startar första advent 2017 och pågår under vårterminen. Anmälan kan göras 15 september–15 oktober 2017.

Samiskt konfirmandläger 2018

Det här är historien om hur Frälsarkransen i samiskt material växte fram.

Frälsarkransen i samiskt material

Det här är historien om hur Frälsarkransen i samiskt material växte fram.

Det har funnits önskemål om att ta fram ett samiskt konfirmationskors och efter samiskt konfirmandläger 2012 började Luleå stift att på allvar arbeta med frågan.

Samiskt konfirmandkors

Insättning görs på  Luleå stifts bankgiro 5629-9647.

Minnesgåva

I samband med begravningar kan man, för att hedra den som gått bort, lämna en gåva för att stödja det samiska kyrkolivet bland barn och unga inom Svenska kyrkan. Du kan beställa ett minnesblad att överlämna i samband med begravningen. Det pryds av en akvarell, målad av Lars Pirak. Insättning görs på Luleå stifts bankgiro 5629-9647. Märk talongen med 2859-Samiska minnesfonden. Minnesbladet kan beställas hos Lena Elveros, tfn:0910-72 57 14

Svenska kyrkans samiska arbete

Birgitta Simma