Luleå stift Besöksadress: Stationsgatan 40, 97232 Luleå Postadress: Box 942, 97128 LULEÅ Telefon:+46(920)264700 E-post till Luleå stift

Stiftskansliet har tagit andra steget i miljödiplomeringen

Stiftskansliet med arbetsplatser i Luleå, Skellefteå och Umeå, är numera miljödiplomerat i steg 2 utifrån Svenska kyrkans miljödiplomering för hållbar utveckling.

Miljödiplomeringen är en arbetsmetod som är uppbyggd i sex olika steg. Varje steg leder vidare i en arbetsprocess.

Det unika med Svenska kyrkans miljödiplomering är att den bygger på teologisk grund och rymmer ekologiska, sociala, ekonomiska och andliga perspektiv. Reflektion och samtal leder till en lärande organisation som kan utvecklas långsiktigt i sitt arbete för en hållbar utveckling.