Other languages with Google Translate

Use Google to automatically translate this website. We take no responsibility for the accuracy of the translation.

Prata med oss

Kontakt

Luleå stift Besöksadress: Stationsgatan 40, 97232 Luleå Postadress: Box 942, 97128 LULEÅ Telefon: +46(920)264700 E-post till Luleå stift

Jourhavande präst

Kyrkan kan hjälpa dig. Akut samtals- och krisstöd.

Stiftsgården bjuder till sportlov med guldkant

Stiftsgården i Skellefteå öppnar för barnfamiljer som vill göra något extra på sportlovet, men som saknar resurser till det. Under några dagar får de komma och bo på gården och uppleva något utöver det vanliga.

För några år sedan fick Kalina Wallenberg, vd på Stiftsgården i Skellefteå, en idé. Stiftsgården borde kunna göra något mer, något för att ge tillbaks till samhället. Den idén har nu utvecklats till ”Sportlov för barn”. 

-  Som förälder vet jag att skollov är perioder när man vill ge sina barn någon rolig och minnesvärd upplevelse, förklarar Kalina och fortsätter:

-  Pressen från samhället har ökat och nuförtiden räcker det nästan inte med att grilla en korv utomhus. Det skapar ofta en stor press och känsla av att inte räcka till som förälder. Vi vet också att många människor lever i en ekonomiskt utsatt situation och har därför inte möjlighet att ge sina barn en vecka i fjällen, på Gran Canaria, en dag på äventyrsbad eller en stund på lekland. Därför har vi skapat den möjligheten hos oss på Stiftsgården.  

 

Bild: Alex & Martin/IKON, Janina Kuula

Roliga aktiviteter och nya vänner

Under sportlovet 2018 erbjuder Stiftsgården barn och deras föräldrar, totalt 40 personer, att komma till gården några dagar. 

Dagarna kommer att innehålla roliga och utvecklade aktiviteter för barnen, goda måltider och boende på Stiftsgården. Och förhoppningsvis hittar barnen några nya vänner! Allt detta erbjuds utan kostnad, till stor del tack vare sponsorer. 

Ansök på Stiftsgårdens hemsida

Ansökan om att få delta skickas in via epost, adress finns på Stiftsgårdens hemsida. De som söker blir kontaktade av Stiftsgården som försöker tillgodose alla ansökningar. På hemsidan finns ytterligare information för den som vill läsa mer.
Läs mer på Stiftsgårdens hemsida   

För att nå ut till så många som möjligt samverkar Stiftsgården med Skellefteå pastorat, Kvinnojouren och Skellefteå kommun. Inbjudan går även ut via digitala plattformar. Om det visar sig att behovet är väldigt stort kommer projektet att utökas med fler antal platser och även till andra lovtillfällen.