Foto: Maria Lundström Pedersen

Pilgrimsvandra i fjällvärlden

Nyhet Publicerad

Luleå stift anordnar varje år en pilgrimsvandring efter Dag Hammarskjöldsleden mellan Abisko och Nikkaluokta. I år går vandringen av stapeln 26 augusti till 1 september, med samling på Abisko turiststation 25 augusti.

Den längsta resan är resan inåt.

Dag Hammarskjöld

På vår vandring får vi tillfälle att gå i takt med våra tankar och med livet självt. Under en vecka blir vi medvandrare som vandrar, delar logi i STF:s stugor, hjälps åt att bära delar av vår gemensamma mat och tillaga den, men framför allt ges vi möjlighet till reflektion både enskilt och i gruppen. Vi får möta såväl bibelordet som Dag Hammarskjölds tankar i dagliga andakter och mässa ute på fjället.

11 mils vandring

Pilgrimsvandringen leds av en präst och en fjälledare. Vandringen är ca 11 mil och du bör kunna bära 10 kg packning inklusive del av gemensam mat. Rekommenderad ålder är 18-70 år.

Deltagaravgift

6 500 kr plus obligatoriskt medlemskap i STF. På STF:s hemsida kan du teckna medlemskap. Avgiften inkluderar mat (inklusive tvårätters välkomstmiddag på Abisko turiststation och avslutningsmåltid i Nikkaluokta), boende, bastu (om pandemiläget tillåter), båttransport på Ladjojaure, pilgrimsbok och ledare. Resan till och från vandringens start i Abisko och målet i Nikkaluokta tillkommer och den ordnar du själv.

Anmälan

Sista anmälningsdag 31 maj 2022 . Det finns plats för 10 personer i gruppen och först till kvarn gäller. Anmälan är giltig först när du betalat in deltagaravgiften som kommer på faktura från Luleå stift. Det finns även möjlighet att kunna delbetala deltagaravgiften. Du anmäler dig via Svenska kyrkans utbildningsportal.

Anmälan för dig med svenskakyrkan.se e-postadress

Anmälan för övriga

Vill du veta mer?

Upplysningar om pilgrimsvandringen lämnas av vandringsledare
Emelie Holmgren/präst: Tel 073-9548745 emelie.holmgren@svenskakyrkan.se

Pilgrimsled

Dag Hammarskjöldsleden är en modern pilgrimsled i hjärtat av den svenska fjällvärlden. Den startar i Abisko och följer Kungsleden, innan den efter drygt nio mil når Nikkaluokta.

Om pilgrimsvandring

Att göra en pilgrimsvandring är att göra både en yttre och en inre vandring. Det är att att leva förhållandevis enkelt under en tid och skala bort sånt som man vanligtvis tycker sig behöva. Man får klara sig med det man kan bära med sig i en ryggsäck.