Musikhjälpen kommer till Umeå

Den 11–17 december intar insamlingseventet "Musikhjälpen" Umeå. Även du som inte är på plats kan hjälpa till att samla in pengar genom den digitala insamlingsbössa som Svenska kyrkan i Umeå skapat.

Rådhustorget är spelplatsen när Musikhjälpen kommer till Umeå. Temat i år är Barn är inte till salu, med ett särskilt fokus på barnsexhandel. Det är första gången Musikhjälpen kommer norr om Uppsala.

Musikhjälpen – din musik räddar liv

• Musikhjälpen sändes första gången år 2008.
  • Under en vecka samlas pengar in till olika undangömda humanitära katastrofer.
  • Tre kända programledare får under 144 timmar bo i en glasbur och sänder radio och TV dygnet runt.
  • Publiken skänker pengar genom låtönskningar och olika digitala insamlingsbössor.
  • Musikhjälpen är ett samarbete mellan P3 Sveriges radio, SVT och Radiohjälpen.

(Källa: sverigesradio.se)