Foto: Magnus Aronson/Ikon

Vill du bli ledare för samiska konfirmander?

Vi söker dig som vill vara med som ledare på det samiska höstlovslägret 2023 och det samiska konfirmationslägret 2024. Rutinerad eller ny, välkommen att ansöka om att fundera över livets stora frågor tillsammans med unga samer! Anmälan är öppen, länk finns längre ner på sidan.

Genom livet ställer vi oss en mängd frågor. Vem älskar mig? Går det att förlåta allt? Vad gör vi med vår jord? Finns Gud? Vad händer efter döden? Vad betyder dopet?

Vi hoppas att just du vill vara med som ledare för att tillsammans med de samiska konfirmanderna 2023 fundera över livsfrågor, sådana som unga samer bär. Vi hittar kanske inte alla svar, men vi växer tillsammans!

Ledarinfo hösten 2023

  • Ledarsamling 6–8 oktober 2023, Nikkaluokta
  • Ledardagar 28 oktober till 4 november, Nikkaloukta

Ledarinfo sommaren 2024

  • Ledarsamling 23–25 februari, Luleå
  • Förläger helgen v. 15, 16 eller 17, plats ej bestämd
  • Ledarsamling 17–19 maj, plats ej bestämd
  • Ledarsamling 13 juni, plats ej bestämd (möjlighet till övernattning från 12 juni)
  • Ledarsamling 30 juni, plats ej bestämd

Vi söker dig som

  • är över 18 år och same. Berätta gärna mer i ditt personlig brev om du har erfarenheter eller brinner för något speciellt område.

Vi söker även dig

  • som har en ledarutbildning gärna inom Svenska kyrkan, har tjänst som pedagog, diakon, präst eller musiker, har andra erfarenheter/kunskaper inom t.ex. sjukvård, musik, pedagogik m.m

Och självklart söker vi även dig som både är same och har kyrklig erfarenhet och kompetens.

Lön enligt Svenska kyrkans avtal.

Ansökan

Ansökningsperiod är mellan 22 augusti och 15 september 2023. Besked om anställning kommer i september (för arbete under 2023) respektive januari (för arbete under 2024).

Ansökan sker via Svenska kyrkans utbildningsportal vilket innebär att du behöver registrera dig genom att skapa en användare med lösenord. Gå via länken nedan och följ anvisningarna noga därefter kan du fortsätta med din ansökan. 
Till ansökan.

OBS! Om du har en svenskakyrkan.se-adress behöver du använda en annan epost-adress när du anmäler dig. Frågor, kontakta Sofia Strinnholm.  

Höstlovsläger för konfirmerade samiska ungdomar

Du som är ung same och är konfirmerad i församling under 2023, välkommen till Nikkaluokta och ett höstläger med samiskt konfirmationstema.

Samiskt konfirmationsläger och samisk konfirmation 2024

Buerie båeteme! Buerest båhtieme!Bures Boathin! Buoris boathem! Burist båhtem! Välkommen till samiskt konfirmationsläger 14 – 28 juni och konfirmationsdag 29 juni 2024.

Detta signalement är framtaget specifikt till det samiska konfirmationsarbetet. Det är skapat av Káren-Ann Hurri, samisk konstnär, designer och kulturarbetare tillsammans med samiska ungdomar i en designprocess. Signalementet innefattar kors, renhorn, sol och Maria-malja. Läs mer på sidan 2 i Slutrapporten.

Slutrapport för Samiskt konfirmationsläger

I fjol pausade Luleå stift det samiska konfirmationslägret och startade ett utvecklingsarbete för att se över koncept och utveckla det samiska konfirmationarbetet. En arbetsgrupp tillsattes och nu presenteras deras slutrapport.