Emilia åker till Costa Rica

Under tre månader ska Emilia Söderberg från Piteå bo och verka i en förort till San Jóse i Costa Rica. Hon är en av stipendiaterna i Svenska kyrkans utbytesprogram Ung i den världsvida kyrkan.

I juni tog Emilia Söderberg från Piteå studenten och den 16 september reser hon till Costa Rica för att under tre månader vara en del av Svenska kyrkans utbytesprogram Ung i den världsvida kyrkan.

– Jag sökte till programmet genom Luleå stift och blev kallad på intervju. I början av maj fick jag mail om att jag skulle bli en av 16 deltagare som ska få åka ut till en av Svenska kyrkans samarbetskyrkor, säger Emilia Söderberg.

Samarbetskyrkorna i utbytesprogrammet finns förutom i Costa Rica också i Brazilien, Tanzania och Philippinerna. Emilia Söderberg ska ta del av vardagen i Costa Rica och vad ILCO (Iglesia Lutherana Costarricense) gör.

– Jag ska bo i värdfamilj i El Carpio, en förort till Costa Ricas huvudstad San Jóse. Jag ser mest fram emot att få lära känna en annan kultur, ta del av en ny vardag, att få utmana mig själv och få se hur en kyrka utanför Sverige fungerar. Men också få nya erfarenheter och dela min tro.