Foto: Emma Berkman/Luleå stift, Jan Nordén/Ikon

Biskopen tar ställning för ärkebiskopen

Nyhet Publicerad

Luleå stifts biskop Åsa Nyström har i ett inlägg på sin officiella Facebooksida tagit ställning för ärkebiskop Antje Jackelén, som tvingats ta en paus från microbloggen Twitter.

Biskop Åsa Nyström skriver på sin Facebooksida att hon är stolt över ärkebiskop Antje Jackelén, som får utstå omänskligt mycket hat och hot och förnedrande uttryck mot sig som person.
   "När jag har följt henne på Twitter har jag sett hur i princip allt hon skrivit har förvridits till något som misstänkliggjorts, fördömts eller förlöjligats.", skriver Åsa Nyström.

Paus från hat och hot

Det var på annandag påsk som Antje Jackelén meddelade att hon tar en paus från Twitter. Detta efter att hennes inlägg, tweets, använts för att sprida hot och hat:
   "Berörs illa av att mina tweets används för att sprida hot och hat samt lögn om tro, Svenska kyrkan och samhället.", skriver ärkebiskopen i sin tweet.

Kärleken och omsorgen som vapen

Åsa Nyström menar att det finns ett budskap till oss alla:
   "Vi kan inte, och ska inte vara tysta när vi ser eller hör hat, hot, förlöjligande och misstänkliggörande mot någon. Kritik och argumentation i sak, ja, men inte angrepp på person. Du gör skillnad genom att göra motstånd med kärleken och omsorgen som vapen där du upptäcker att samtalsklimat och ord går mörka krafters ärenden.", skriver hon i sitt inlägg på Facebook.