Alternativ julkalender med 24 utmaningar

Svenska kyrkan i Umeå har lanserat årets version av den alternativa julkalendern. Den innehåller en ny utmaning för varje dag och går att ladda ner från deras webbplats.

Förra året laddades kalendern ner av fler än 10 000 personer och användes på arbetsplatser, i skolor och andra sammanhang.
   – Den kom rätt i tiden, många människor är nog lite trötta på alla kommersiella budskap vi översköljs av i december. Julen handlar i grunden om något helt annat och kalendern kanske kan fungera som en positiv påminnelse om det, säger Katrin Nymberg, präst och skapare av kalendern.

Vad hoppas du uppnå med årets version?
– Förhoppningen är att sprida kärlek, ljus och omtanke genom små hjältedåd i vardagen. Vissa saker kanske känns lite banala men för den som möter handlingen kan det verkligen vara skillnad mellan mörker och ljus, säger Katrin Nymberg.

Ladda hem den alternativa julkalendern från Svenska kyrkan i Umeå