Luleå stift Besöksadress: Stationsgatan 40, 97232 Luleå Postadress: Box 942, 97128 LULEÅ Telefon: +46(920)264700 E-post till Luleå stift Webbplats

Sjukhuskyrkan

Svenska kyrkan och frikyrkorna arbetar tillsammans på sjukhusen med den andliga vården i Sjukhuskyrkan.

På varje sjukhus har man som patient, anhörig och personal tillgång till kyrkans stöd och hjälp. Där finns präster, diakoner, pastorer och assistenter anställda. Sjukhuskyrkan kan också förmedla kontakt med företrädare för andra kristna samfund eller andra religioner.

Luleå stift ger årligen bidrag till sjukhuskyrkorna i stiftet och samordnar verksamheten.

Samordnare för sjukhuskyrkan i Luleå stift

Hans Marklund
Skicka e-post till Hans Marklund

Sjukhuskyrkor i Luleå stift