Luleå stift

Prata med oss

Kontakt

Luleå stift Besöksadress: Stationsgatan 40, 97232 Luleå Postadress: Box 942, 97128 LULEÅ Telefon: +46(920)264700 E-post till Luleå stift Webbplats

Jourhavande präst

Kyrkan kan hjälpa dig. Akut samtals- och krisstöd.

Till innehållet

De är beredda att kandidera till biskopsvalet

Stiftsstyrelsens beredningsgrupp för biskopsvalet har tillfrågat sex personer som är beredda att kandidera till biskopsvalet i Luleå stift. Valprocessen inleds med nomineringsvalet. Där kan alla röstberättigade nominera kandidater och då avgörs vilka som går vidare till biskopsvalet.


Stiftsstyrelsens Beredningsgrupp

För att säkerställa att kvalificerade kandidater finns att tillgå vid nomineringsvalet har stiftstyrelsen tillsatt en beredningsgrupp. Resultatet av deras arbete är de kandidater du ser på sidan. Vid nomineringsvalet har alla som är röstberättigade möjlighet att nominera kandidater och där avgörs också vilka som går vidare till biskopsvalet.

Konaktperson och mer information om beredningsgruppen  

Nomineringsvalet 17 oktober

Valprocessen inleds med ett nomineringsval den 17 oktober för att få fram kandidater. Vid detta val kan alla röstberättigade nominera namn. Alla som föreslås måste ha tackat ja till att ställa upp i valet. När nomineringen är avslutad röstar man. De som då fått minst 5 procent av rösterna går vidare till biskopsvalet. Om möjligt ska dock minst 5 kandidater tas fram. De som gått vidare behörighetsprövas av ansvarsnämnden för biskopar.