Vilka får välja biskop

De som får rösta i biskopsvalet är de präster eller diakoner i stiftet som är tillsvidareanställda eller har en tjänst i minst 6 månader. Stiftsstyrelsens och domkapitlets ledamöter samt särskilt utsedda elektorer får också rösta.

Elektorer och ersättare
Det ska väljas lika många elektorer som det finns röstberättigade präster och diakoner anställda i stiftets församlingar och pastorat samt anställda pastorsadjunkter. Elektorer och deras ersättare väljs av kyrkofullmäktige och valet ska vara gjort senast den 18 juni 2017. Valbar som elektor är den som bor i församlingen eller pastoratet, är döpt, tillhör Svenska kyrkan och har fyllt 18 år senast på valdagen. Ingen har mer än en röst även om man skulle tillhöra mer än en av de röstberättigade grupperna.