Luleå stift Besöksadress: Stationsgatan 40, 97232 Luleå Postadress: Box 942, 97128 LULEÅ Telefon: +46(920)264700 E-post till Luleå stift Webbplats

Luleå stift är ett av 13 stift och till ytan en tredjedel av Sverige. Stiftets uppgift är att stödja Svenska kyrkans 57 församlingar i Norrbottens och Västerbottens län i vårt gemensamma uppdrag att förmedla evangeliet till alla.

I höst startar Sankt Olovs församling i Skellefteå en stödgrupp för barn i åldern 7–15 år som förlorat en anhörig genom dödsfall.

Barn i sorg får stöd

Under ett år kommer Satu Brännström möta ideella och anställda för att ta reda på vilka behov som finns för att stötta dem som möter människor i kris.

Satu tittar på ideellas behov av stöd i mötet med migranter

Det var fest när biskoparna i Luleå stift och Konde stift i Tanzania undertecknade en vänstiftsöverenskommelse.

Fördjupad relation mellan Konde stift och Luleå stift

Svenska kyrkans grundläggande enhet är den lokala församlingen. Inom Luleå stift finns 57 församlingar som är geografiskt indelade i åtta kontrakt.

Församlingar, pastorat och kontrakt

Välkommen att ta kontakt med oss på stiftskansliet!

Stiftskansliet

Välkommen att ta kontakt med oss på stiftskansliet!