Luleå stift Besöksadress: Stationsgatan 40, 97232 Luleå Postadress: Box 942, 97128 LULEÅ Telefon: +46(920)264700 E-post till Luleå stift Webbplats

Luleå stift är ett av 13 stift och till ytan en tredjedel av Sverige. Stiftets uppgift är att stödja Svenska kyrkans 57 församlingar i Norrbottens och Västerbottens län i vårt gemensamma uppdrag att förmedla evangeliet till alla.

Under sommaren håller många kyrkor öppet för den som vill upptäcka kulturarvet, gå på gudstjänst, andakt, konsert eller något annat arrangemang. Här hittar du sommarkyrkor i Sveriges nordligaste stift, Luleå stift.

Sommarkyrkor

I juni medverkade biskop Hans Stiglund i Kyrkans tidnings "Biskopspodden". Han talar bland annat om sin bakgrund och om att våga omvärdera.

Hans Stiglund i Biskopspodden

Den 21 juni sa riksdagen ja till en ny lag om tillfälliga uppehållstillstånd samt förslag som begränsar rätten till familjeåterföreningar.

Stiftsdiakonen om lagändringen: Det är sorgligt och beklagligt

Svenska kyrkans grundläggande enhet är den lokala församlingen. Inom Luleå stift finns 57 församlingar som är geografiskt indelade i åtta kontrakt.

Församlingar, pastorat och kontrakt

Välkommen att ta kontakt med oss på stiftskansliet!

Stiftskansliet

Välkommen att ta kontakt med oss på stiftskansliet!