Foto: Nina Jacobsson

Studiebesök i kapell och krematorium

Ingen fråga är för svår att det inte går att prata om den.

Att tänka på döden och sin egen begravning är något de allra flesta undviker. Men om vi kan avdramatisera den frågan lite grann så vill vi gärna göra det. Vi på begravningsverksamheten har stor kunskap och lång erfarenhet och ingen fråga är för svår att prata om och försöka ge ett svar till. Studiebesöket kommer inte att handla om trosuppfattning och religion.  

Under vardagarna har vi guidade visningar av kapellen på Örnäskyrkogården och i krematoriet som ligger i samma byggnad. Guidningen tar ungefär 1,5 timmar och är helt kostnadsfritt.

Är ni en grupp, förening, skolklass m.m som är intresserade av ett besök hos oss på begravningsverksamheten ta kontakt med Fredrik Lundberg, kyrkogårdschef, på tel: 0920-26 48 51 eller mejla till Fredrik.

Om du är ensam och känner att du gärna vill lära dig mer och göra ett studiebesök ta då även kontakt med Fredrik så kan det finnas plats tillsammans med andra grupper. Vi gör även visningar i samband med kyrkogårdsdagen. Kyrkogårdsdagen infaller alltid i maj varje år.

Kyrkogårdsexpeditionen

Du hittar oss på Örnäskyrkogården, Hertsövägen 190. Välkommen!

Begravning

Svenska kyrkan ansvarar för begravningsverksamheten i Luleå kommun. Här på hemsidan kan du läsa om planering inför en begravning, begravningsceremonier, kyrkogårdarna i Luleå domkyrkoförsamling, gravskötsel, minnestelegram, med mera. Du hittar även kontaktuppgifter till kyrkogårdsexpeditionen som finns på Örnäsets kyrkogård.