Innerstadens kyrkogård sommartid
Foto: Ingerlis Lyckhagen

Ny ekonomibyggnad byggs på Innerstadens kyrkogård

Begravningsverksamheten i Luleå domkyrkoförsamling bygger nytt för framtiden. Från 1 juni 2021 till 30 april 2022 kommer bygget av en ny ekonomibyggnad på Innerstadens kyrkogård att pågå.

Den gamla ekonomibyggnad som finns där kommer att rivas med start 28 juni 2021.

- Det kommer att vara en del trafik, oljud och byggstök under denna period vilket vi ber om överseende med, säger Fredrik Lundberg, kyrkogårdschef i Luleå domkyrkoförsamling.
Hänsyn till ceremonier och besökare kommer att tas i största möjliga mån. Förutom byggtransporterna så är all fordonstrafik inne på kyrkogården fortsatt förbjuden.
Kyrkogårdschefen är glad över att planerna på en ny ekonomibyggnad nu blir verklighet.
- Det känns roligt att få bygga för framtiden och möjliggöra fortsatt drift och utveckling på vår kyrkogård.