Foto: Alexandra Nyman

Luleå domkyrkoförsamling söker ekonom 100 % - kan vi räkna med dig?

Vi söker en erfaren och kunnig ekonom till församlingen. Har du en god analytisk och kommunikativ förmåga och ett strukturerat arbetssätt? Uppskattar du att arbeta både operativt och övergripande med strategiska frågor? Välkommen med din ansökan! Tjänsten vi erbjuder är en tillsvidareanställning på heltid.

Luleå domkyrkoförsamling, som är en församling i Svenska kyrkan, har cirka 70 anställda och ett tjugotal säsongsanställda. I vår verksamhet möter vi människor i livets olika skeden, såväl i glädje som i sorg. Församlingen arbetar för att skapa ett engagemang för helheten och samverkan inom hela organisationen. Friskvård och bra arbetsmiljö är i fokus.

Ekonom 100%

Ansvarsområde/Arbetsuppgifter:

• Arbetsuppgifterna består i huvudsak av löpande ekonomiadministrativt arbete.
  • Budget, delårs- och bokslutsarbete samt ekonomiska prognoser
  • Ansvar för arbetet med balanserade styrkortet för stödjande verksamhet
  • Ansvara för ekonomiska placeringar
  • Konsultativ roll mot ledning och verksamhet inom ekonomiområdet
  • Samverka och rapportera till förtroendemannaorganisationen
  • Leverantörskontakter
  • Upphandlingar och avtalsskrivningar
  • Uppdatera policys, riktlinjer, rutiner inom ekonomiområdet
  • Medverka vid kyrkoval

Din profil:

• Du har god analytisk och kommunikativ förmåga, har ett strukturerat arbetssätt.
  • Du är resultatinriktad och självgående och har en vilja att ta ett stort personligt ansvar.
  • Du är trygg, tydlig, positiv och lösningsorienterad.
  • Du har god samarbetsförmåga.
  • Du har en god förmåga att kommunicera och skapa goda relationer både inom och utanför organisationen.
  • Du uppskattar att arbeta både operativt och övergripande med strategiska frågor.
  • Erfarenhet av att arbeta inom en förtroendemannaorganisation är meriterande.

Befattning: Ekonom

Tjänsteställe: Administrationen

Anställningsform: Tillsvidare men provanställning kan komma att tillämpas.

Utbildning: Ekonomisk utbildning på högskolenivå eller motsvarande

Arbetslivserfarenhet:  Flera års erfarenhet av redovisning och annat kvalificerat ekonomiarbete.

Frågor kontakta Mona Eriksson, verksamhetsledare: E-post: mona.eriksson@svenskakyrkan.se Tfn: 0920-26 48 25.

Facklig kontaktperson Jon Falk, Vision. E-post: jon.falk@svenskakyrkan.se Tfn 0920-26 47 43

Senaste ansökningsdatum: 2023-02-10

Läs mer om hur vi behandlar de personuppgifter som du skickar in till oss:
www.svenskakyrkan.se/luleadomkyrko/personuppgiftsbehandling

Ansökan mailas till: lulea.domkyrkoforsamling@svenskakyrkan.se. Märk ansökan med Ekonom. Ansökan ska innefatta personligt brev och CV.

Övrigt

• Luleå domkyrkoförsamling anlitar Luleå stifts ekonomiservice och Svenska kyrkans löneservice för löpande ekonomisk redovisning samt löneadministration. Tjänsten innefattar nära samarbete med dessa bägge parter.
  • Vi förutsätter att du delar Svenska kyrkans grundläggande värderingar.
  • Församlingen strävar efter en jämn könsfördelning och mångfald bland sina anställda.