Häng med oss på fjällvandring!

Luleå domkyrkoförsamling anordnar en ungdomsresa till Kebnekaise den 15-18 augusti. Börjar du bli nyfiken här, så säger vi grattis! Du är ett steg närmare till ett otroligt mål, något som du kommer att komma ihåg och vara stolt över resten av ditt liv. Det är en fantastisk möjlighet och upplevelse som väntar dig.

Anmäl dig här!

Har du koll på de viktiga datumen? På deltagaravgiften? Ok från dina vårdnadshavare (om du är under 18 år)? Då kan du anmäla dig här! Ju snabbare desto bättre - antalet platser är begränsade och går till de som anmäler sig först.

Anmäl dig här!

Utmaningen som väntar dig kräver förberedelser. Därför kommer vi att träffas fyra gånger under våren innan höstens vandring:

• två dagsvandringar i närområdet
  • två informationsträffar för alla ungdomar som ska till Kebnekaise plus vårdnadshavare/närstående som vill veta mer. På träffarna kommer vi att beskriva och gå igenom resa, mål, utrustning och värdefulla tips och övrig viktig information.

Kolla in viktiga datum och programmet för själva Kebnekaise-resan längre ner!

Kostnad?

Deltagaravgiften är 600 kr. I deltagaravgiften ingår resa, mat, buss, båttur, serviceband med tillgång till fjällstationens lokaler.

Du behöver betala in avgiften senast 20 maj för att behålla din plats. Du kan betala med Swish eller med bankgiro:

• Swishnummer: 123 189 56 14,  märk med Kebne + ditt namn.
  • Bankgironummer: 182-9290, märk med Kebne + ditt namn.

Vilka datum behöver jag ha koll på?

• Anmäl dig så snart som möjligt, begränsat antal platser och först till kvarn. Du får besked så fort vi hunnit ta emot och ta hand om din anmälan. Det kan ta några dagar.
  • Torsdag 2 maj kl. 19.00-20.30: Informationsträff för deltagarna och vårdnadshavare/närstående som vill i Diakonins Hus, Nygatan 12 i Luleå.
  • Torsdag 2 maj: Om du är minderårig: Det skriftliga avtalet som du får samtidigt med bekräftelsen av din plats, ska lämnas/skickas in senast denna dag.
  • Lördag 18 maj kl. 10.00-17.00: Vandring på Bälingeberget.
  • Måndag 20 maj: Sista chansen att betala in deltagaravgiften om du vill behålla din plats.
  • Tisdag 18 juni kl. 18.00-19:30: Informationsträff i Diakonins Hus, Nygatan 12 i Luleå.
  • Söndag 28 juli kl. 10.00-17.00: Vandring på Bälingeberget
  • Torsdag 15 augusti-söndag 18 augustiFjällvandring på Kebnekaise

Ledare?

Ledare på vandringen är Camilla Rönnbäck, Sara Olsson och Johan Marklund, pedagoger i Luleå domkyrkoförsamling samt Lennart Olsson, volontär och erfaren fjällvandrare.

Kebnekaise – program!

Torsdag 15 augusti: Avresa kl. 9 från Loet. Vi äter lunch på vägen. Eventuellt mellanmål/snacks tar du med själv. Väl framme i Nikkaloukta sätter vi upp tälten och äter en gemensam middag utomhus och umgås. Vi avslutar dagen med en gemensam andakt.

Fredag 16 augusti: Vi inleder dagen med en morgonbön. Vandringen inleds tidigt på förmiddagen. Vi vandrar 5,5 km till Láddjujávri. Därifrån åker vi båt över sjön och fortsätter vandringen ytterligare 7,5 km till Kebnekaise fjällstation. Där slår vi läger och övernattar i tält. Lunch och middag kommer att bestå av frystorkad mat. Vi kommer att ha servicekort till fjällstationen vilket ger möjlighet till toalett och dusch under hela vistelsen. I servicehuset finns en butik där man kan köpa enklare matvaror och hygienartiklar. Vi avslutar dagen med en gemensam andakt.

Lördag 17 augusti: Vi inleder dagen med en morgonbön. Om vädret tillåter gör vi ett försök att bestiga Kebnekaises topp, hela sträckan är 9 km upp och 9 km tillbaka, totalt 18 km. Lunch och middag kommer att bestå av frystorkad mat. Vi avslutar dagen med en gemensam andakt.

Söndag 18 augusti: Vi inleder dagen med en morgonbön och startar tidigt vandringen tillbaka mot Nikkaluokta. Båtfärd över Láddjujávri. Lunch vid sjön och sedan vandrar vi sista etappen till bussen som väntar i Nikkaloukta. Här ringer vi hem och meddelar ungefärlig hemkomst. Vi äter middag i Kiruna och tar bussen hem.

Frågor? Kontakta Sara!

Sara  Olsson