Foto: Karin Holmgren Tyskling, Mikael Sundqvist, Anders Alm

Hej präst! Stålstaden kallar!

Luleå domkyrkoförsamling söker komminister 100 %.

Kort om församlingen: Luleå domkyrkoförsamling är en församling i Svenska kyrkan med mer än 27 000 medlemmar. Här finns tre stadsdelskyrkor: Örnäsets kyrka, Hertsökyrkan och Mjölkuddskyrkan, samt dessutom Sveriges nordligaste domkyrka som står mitt i centrala Luleå. Domkyrkoförsamlingen har cirka 80 anställda och en bred verksamhet som pågår veckans alla dagar.

Örnäsets kyrka ligger i centrum av stadsdelen Örnäset i Luleå, en stadsdel där ”järnverket”, SSAB, haft och har stor betydelse. Stålverket utvecklar sin verksamhet för en hållbar framtid och det vill vi i kyrkan också göra! Kom hit och bli vår präst!

Om tjänsten

Vi söker dig som vill arbeta som församlingspräst i Örnäsets kyrka som tillhör område Öst i församlingen. Du vill vara med och bidra till inspiration, fördjupning och gott arbete i en levande församling.

• Du arbetar med konfirmander, ungdomar och familjer.
  • Du har ansvar för gudstjänsterna i Örnäsets kyrka.
  • Du leder gudstjänster och kyrkliga handlingar.
  • Du har andakter på äldreboenden.
  • Du bedriver själavård.

Dina kvalifikationer

• Du är behörig att arbeta som präst i Svenska kyrkan.
  • Du har god social kompetens och är beredd att bidra till ett gott arbetsklimat.
  • Vi ser gärna att du har körkort och tillgång till bil.

Allmänt om arbetet

Du ingår i ett arbetslag med flera präster, diakoner, musiker och församlingspedagoger.

Tjänsten är en tillsvidareanställning.

Tillträde enligt överenskommelse.

Lön

Månadslön. Vi tillämpar individuell och differentierad lönesättning.

För mer information om tjänsten kontakta:

Mikael Sundqvist, verksamhetsledare i Luleå domkyrkoförsamling, tel. 0920-26 48 71, e-post: mikael.sundqvist@svenskakyrkan.se

Facklig företrädare

Peter Werner, facklig företrädare och regionalt skyddsombud, kretsordförande i Kyrkans Akademikerförbund i Luleå stift, tel. 0911-27 41 15, e-post: peter.werner@svenskakyrkan.se eller peter.werner@kyrka.se

Ansökan

Du är välkommen att skicka Din ansökan, ditt personliga brev, cv och kopia på prästbrevet, samt eventuellt datum avseende pågående pastorsadjunktstjänstgöring till lulea.domkyrkoforsamling@svenskakyrkan.se senast 1 oktober 2021.
Du kan också välja att skicka din ansökan per post till: Luleå domkyrkoförsamling, Kyrkogatan 7 C, 972 32 Luleå.
Märk din ansökan ”Komminister”.