Gökotta på Kristi himmelsfärds dag

Välkommen på gökotta, torsdag 30 maj kl. 9! Gökotta firas vid grillplatsen intill Mjölkuddskyrkan och i trädgården Paradiset intill Örnäsets kyrka.

Så här beskriver Nationalencyklopedin begreppet gökotta:
”Gökotta, utflykt i naturen tidigt en vårmorgon – ofta Kristi himmelsfärdsdag – vid den tid då göken börjat gala.”

I Svenska kyrkan finns traditionen att fira en gudstjänst utomhus på Kristi himmelsfärdsdag. I år blir det gökotta på två platser i Luleå domkyrkoförsamling:

Trespråkig Gökotta i Paradiset, trädgården vid Örnäsets kyrka. Gökotta på svenska och finska med tolkning till svenskt teckenspråk. Boel Paulin, präst. Suomikuoro sjunger. Frukost efter gökottan i Örnäsgården.

Gökotta vid grillplatsen intill Mjölkuddskyrkan. Medverkande: Sarah Lantz, präst och Ewa Grahn Rosell, musiker. Församlingen bjuder på kaffe och pinnbröd, men medtag egen fikakorg!