Kollage kyrkor
Foto: Gustaf Hellsing och Linnea Kesti/IKON, Anders Alm, Karin Holmgren Tyskling, Nina Jacobsson

Digitalt

Här kan du hålla utkik efter inspelningar och livesändningar av musik, gudstjänster och andakter från Luleå domkyrkoförsamling.

Aktuella inslag

(med reservation för eventuella ändringar)

Följ med i den digitala söndagsskolan ”Himmel och Pannkaka”!

Himmel och Pannkaka - Digital kyrkstund

Välkommen att upptäcka kyrkskatter och fundera på livets viktigheter tillsammans med tvättbjörnen Toini.

Adventskalendern 2021

Nu startar årets adventskalender som har tema "Livets träd". I fem avsnitt får vi höra mer om advent och juldagen som är Jesus födelsedag. Vi får också tips om ett pyssel som barn och vuxna kan göra tillsammans.

Några tidigare inslag:

Adventshälsning från Mjölkuddskyrkan

Adventshälsning från Hertsökyrkan

Adventshälsning från Örnäsets kyrka

Adventshälsning från domkyrkan

"En kaikkea räknätä saata"

En stund med psalmer på meänkieli, sänds från Örnäsets kyrka i Luleå i sommar.

Markus Wargh improviserar på orgeln i Luleå domkyrka
Fredag 4 juni kl. 18.00

Digital pingstnovena 14 maj - 22 maj.

Fredag 14 maj, Anne Simonsson ”Sporra mig Helige Ande”

Lördag 15 maj, Mikael Sundqvist ”Anden i mitt liv”

Söndag 16 maj, Charlott Rehnman ”Kom du fördolda kraft”

Måndag 17 maj, Tomas Lång ”Nådens ordning”

Tisdag 18 maj, Sarah Lantz ”Anden i öknen”

Onsdag 19 maj, Stefan Olofsson ”Andens vardagliga närvaro”

Torsdag 20 maj, Marie Edfast ”Andens vind över världen”

Fredag 21 maj, Bo Nordin ”Han ska förhärliga mig”

Lördag 22 maj, Yvonne Nordqvist ”Fångad av en stormvind”

Vi lever alla under samma himmel

Vi har alla samma rättigheter. Var med i kampen för varje människas rätt till ett värdigt liv.

1 april kl. 10.30
Digital skärtorsdagsgudstjänst från Mjölkuddskyrkan.
Medverkande: Sarah Lantz, präst. Ida Bo-Sturesdotter Eriksson, musiker. Johanna Rönnlund, sång.

25 MARS kl. 10.30
Vägen till Påsk för liten och stor. Förinspelat inslag om påsken från Mjölkuddskyrkan.
Medverkande: Ewa Grahn Rosell, sång och piano. Sofia Marklund Ehlin, berättare och sång. Anna Hoffer Alatalo, berättare och sång.

5 MARS kl. 09.00

Digital hälsning på Världsböndagen från Örnäsets kyrka.

Årets världsböndag fredag 5 mars 2021 har temat ”Bygg på en stadig grund och handla vist”. Kvinnor i Vanuatu som är en övärld i Söderhavet har förberett programmet för årets världsböndag. Människorna är hårt drabbade av naturkatastrofer så temat är högst relevant för dem.

Kvinnorna i Vanuatu uppmanar oss att stå upp och bygga våra hus, våra nationer och vår värld på Jesu ord. Allt vad du vill att människor ska göra för dig, det ska du också göra för dem (Matt 7:12). Detta är vårt fasta grund och vårt huvudbudskap idag.

Du kan även se Världsböndagens internationella gudstjänst på engelska, inspelad på Vanuatu: https://youtu.be/edQMgNFdRdo

Dagens kollekt: Utbildningsstipendier för kvinnor i Afrika, Asien, Mellanöstern och Latinamerika. Swisha till: 123 667 8650 och ange "Böndag Luleå" i meddelandefältet.

Välkommen på kvällsmässa i Mjölkuddskyrkan tisdag 19 januari kl. 18.
Har du inte möjlighet att närvara i kyrkan kan du se en förinspelning av kvällens gudstjänst.  Livets källa. Psalm 246  "Här en källa rinner", "O Come to the Altar", psalm 231 " Oändlig nåd", psalm 699 "O Guds Lamm". Medverkande: David Rönnlund, präst, Sarah Lantz, präst, Åsa Sjöberg, diakon, Ida Bo-Sturesdotter Eriksson, musiker och Johanna Rönnlund, sång.

Gudstjänst inspelad i Luleå domkyrka kan ses söndag 17 januari kl. 11.

"Livets källa" – gudstjänst från Luleå domkyrka

Det där som hjärtat i sitt innersta längtar efter. Kärlek som är gränslös. Liv som inte tar slut. Fest och glädje och frid i hjärtat. Men var ska vi hitta det någonstans? Det predikar Tomas Lång om. Tindra, Theresa och Markus Wargh sjunger och spelar och Karin Sandlund Naréus leder oss i bön. Varmt välkommen att vara en del av gudstjänsten med dina ögon och öron, din bön och sång från söndag 17 januari kl. 11 och framåt.

Söndag 10 januari kl. 11 och framåt

"Jesu dop" - gudstjänst från Luleå domkyrka

En tavla av Jesus dop, en kanna och dopfunt med duvor inristade i silvret - symboler som berättar om Jesus dop finns både här och var i Luleå domkyrka. Prästen Anna Krigsman visar dem och delar reflektioner. Samuel Lind spelar och sjunger. Varmt välkommen att vara en del av första söndagen efter trettondedagens gudstjänst i ord, bön och sång från 10 januari kl. 11 och framåt.

Vi tror på alla människors lika värde. Vi gör skillnad.