Foto: Gustaf Hellsing och Linnea Kesti/IKON, Anders Alm, Karin Holmgren Tyskling, Nina Jacobsson. Tavla av konstnären Gunnar Torhamn.

Digitalt

Här kan du hålla utkik efter inspelningar och livesändningar av musik, gudstjänster och andakter från Luleå domkyrkoförsamling.

Aktuella inslag

(med reservation för eventuella ändringar)

7 FEBRUARI

En kort berättelse om Kyndelsmässodagen. Medverkande: Karin Belinki Jonsson, Ulrica Asp, Stefan Olofsson, Anna Hoffer Alatalo, Sofia Marklund Ehlin, Ewa Grahn Rosell. Foto: David Forssander

19 februari

Digital Sinnesrogudstjänst kl. 18. Medverkande: Stefan Olofsson, präst. Anders Hedberg och Kirsi Riikola, diakoner. Maria Ruottinkoski, musiker. Sinnesrogudstjänsten sänds live från Örnäsets kyrka. Du kan se och delta i gudstjänsten hemifrån. Logga in på Facebook: https://www.facebook.com/luleadomkyrko

Kvällens tema är ”Att avstå” och frågan under kvällen är -Vad har du behövt avstå ifrån? Under Live-sändningen kommer du kunna SMS.a in din tanke kring kvällens fråga.

21 FEBRUARI

Digital gudstjänst kl. 12. Medverkande: Stefan Olofsson, präst.
Gudstjänsten kan ses live från Örnäsets kyrka på församlingens Facebooksida. https://www.facebook.com/luleadomkyrko

Upp till åtta gudstjänstbesökare är välkommen till kyrkan.

24 februari

ILTALAULUJA - Aftonsånger på finska på sverigefinnarnas dag kl. 18. Digitalt från Örnäsets kyrka. Präst: Anne Simonsson. Musiker: Maria Ruottinkoski.
Tervetuloa viettämään ruotsinsuomalaisten päivää iltalaulujen merkeissä. Suora lähetys Örnäsetin kirkosta facebooksivulla www.facebook.com/groups/luulajansuomalaiset

26 februari

Digital fredagsgudstjänst med KUL, Kyrkans Unga Luleå, livesänds från EFS-kyrkan i Luleå fredag 26 februari kl. 20 på www.facebook.com/luleadomkyrko

5 MARS kl. 09.00

Digital hälsning på Världsböndagen från Örnäsets kyrka.

Årets världsböndag fredag 5 mars 2021 har temat ”Bygg på en stadig grund och handla vist”. Kvinnor i Vanuatu som är en övärld i Söderhavet har förberett programmet för årets världsböndag. Människorna är hårt drabbade av naturkatastrofer så temat är högst relevant för dem.

Kvinnorna i Vanuatu uppmanar oss att stå upp och bygga våra hus, våra nationer och vår värld på Jesu ord. Allt vad du vill att människor ska göra för dig, det ska du också göra för dem (Matt 7:12). Detta är vårt fasta grund och vårt huvudbudskap idag.

Du kan även se Världsböndagens internationella gudstjänst på engelska, inspelad på Vanuatu: https://youtu.be/edQMgNFdRdo

Dagens kollekt: Utbildningsstipendier för kvinnor i Afrika, Asien, Mellanöstern och Latinamerika. Swisha till: 123 667 8650 och ange "Böndag Luleå" i meddelandefältet.

26 mars

Digital fredagsgudstjänst med KUL, Kyrkans Unga Luleå, livesänds från EFS-kyrkan i Luleå fredag 26 mars kl. 20 på www.facebook.com/luleadomkyrko

16 APRIL
Digital Sinnesrogudstjänst kl. 18. Präst: Stefan Olofsson. Musiker: Marina Svensson. Sänds från Örnäsets kyrka. Du kan se och delta i gudstjänsten hemifrån. Logga in på Facebook: https://www.facebook.com/luleadomkyrko

Tidigare inslag

Nyårsafton, Nyårsdagen och 3 januari

Nyårsgudstjänst ”Nyårstid” inspelad i Luleå domkyrka sänds nyårsafton kl. 17.
Lyssna till Charlott Rehnman, domprost, ord och predikan inför ett nytt år. Improvisationer av domkyrkoorganist Markus Wargh.
Psalm 704, psalm 715 och psalm 189 framförs av David Winander. Episteltexten läses av Mona Eriksson.

Obs. ingen offentlig gudstjänst firas i domkyrkan.

Välkommen att följa Luleå domkyrkoförsamling på facebook under nyårshelgen! Preliminärt blir det digital NYÅRSKONSERT med Eva Plumppu, Monica Wasberg och sångelever livesänd från Örnäsets kyrka fredag 1 januari kl. 16. Kika in här: www.facebook.com/luleadomkyrko

Trettondagen

Gudstjänst med stjärnspel inspelad i Luleå domkyrka, online på trettondedag jul den 6 januari kl. 11. Vi får ta del av ”Stjärnspelet”, en dramatiserad berättelse om när de vise männen kom till Jesusbarnet. Medverkande: Anna Krigsman, Samuel Lind, Camilla Rönnbäck, Kirsi Riikola,Sara Olsson, Ulrika Asp och Mona Eriksson. Fotograf: Martin Ek Pedersen. Obs. ingen offentlig gudstjänst i domkyrkan.

Söndag 10 januari kl. 11 och framåt

10 JANUARI

”Julens ängel...är du kvar?” En musikalisk hälsning från Örnäsets kyrka med Nina Sandell, piano och Maria Ruottinkoski, sång. Söndag 10 januari kl. 18.

13 JANUARI, onsdag

Iltakirkko verkossa - Digital vesper på finska direktsänds via facebook 13/1 kl. 18. Präst: Anne Simonsson. Musiker: Maria Ruottinkoski.
Tervetuloa vuoden ensimmäiseen iltakirkkoon! Covidin vuoksi emme kokoonnu tuomiokirkkoon vaan kohtaamme facebooksivulla Luulajan suomalaiset: www.facebook.com/groups/luulajansuomalaiset

16 JANUARI

Prästvigningsgudstjänsten i Luleå domkyrka lördag den 16 januari kl. 18 blir digital och direktsänds via Luleå stifts facebooksida.

17 januari

Gudstjänst inspelad i Luleå domkyrka kan ses söndag 17 januari kl. 11.

19 januari

Välkommen på kvällsmässa i Mjölkuddskyrkan tisdag 19 januari kl. 18.
Har du inte möjlighet att närvara i kyrkan kan du se en förinspelning av kvällens gudstjänst.  Livets källa. Psalm 246  "Här en källa rinner", "O Come to the Altar", psalm 231 " Oändlig nåd", psalm 699 "O Guds Lamm". Medverkande: David Rönnlund, präst, Sarah Lantz, präst, Åsa Sjöberg, diakon, Ida Bo-Sturesdotter Eriksson, musiker och Johanna Rönnlund, sång.

20 januari

Iltakirkko verkossa - Digital vesper på finska från Örnäsets kyrka. Anne Simonsson, präst. Maria Ruottinkoski, musiker. Kan ses onsdag 20 januari kl. 18 på facebook. Tervetuloa mukaan Facebookin kautta: www.facebook.com/groups/luulajansuomalaiset

24 januari

Ingen offentlig gudstjänst i Luleå domkyrka denna söndag. Se gärna gudstjänst som sänds live från Ekumeniska vinterveckan i pingstkyrkan. Gudstjänsten sänds via Pingst Luleås youtube och facebook.

29 januari

Digital fredagsgudstjänst med KUL, Kyrkans Unga Luleå, livesänds från EFS-kyrkan i Luleå fredag 29 januari kl. 20 på www.facebook.com/luleadomkyrko