Kontakt

Luleå domkyrkoförsamling Besöks- och postadress: Kyrkogatan 7 C, 97232 Luleå Telefon: +46(920)264800 E-post till Luleå domkyrkoförsamling

Kyrkan kan hjälpa dig. Akut samtals- och krisstöd.

Örnäsets kyrka

I Örnäsets centrum ligger Örnäsets kyrka som också brukar kallas ”Portarnas kyrka”. Smeknamnet grundar sig i kyrkans arkitektur, men församlingens önskan är att Örnäsets kyrka även ska vara de öppna portarnas kyrka, nära och lättillgänglig för alla.

Mer information och bilder från Örnäsets kyrka

Gudstjänsttider och öppettider i Örnäsets kyrka

Teleslinga (hörslinga) finns.

Adress Örnäsets kyrka: Luleå domkyrkoförsamling, Örnäsgården, Klockgränd 1, 974 35 Luleå

Örnäsets kyrka invigdes i advent 1963 och känns lätt igen på det speciella utseendet, bastanta bruna tegelväggar och taket med dess tre stora valv. Inne i kyrkan möts man av den 100 kvadratmeter stora korväggsmosaiken i guld, som berättar om målet för vår vandring genom livet, den himmelska staden, och Jesus som porten dit. Örnäsets kyrka har en rad olika verksamheter för alla åldrar dit vi vill välkomna dig. Vår önskan är att också vår verksamhet och våra gudstjänster ska få vara en port likt dem i kyrkans arkitektur. Intill kyrkan finns den friliggande församlingsbyggnaden Örnäsgården. Här håller de flesta av församlingens grupper och verksamheter i Örnäsområdet till.