Kollage
Foto: Magnus Aronson, Johannes Frandsen och Gustaf Hellsing/IKON

Alpha-kurs våren 2022

Har du frågor om livets mening och kristen tro och vill diskutera dem med andra? Passa på att gå en alpha-kurs i vår! Här törs du ta upp det du funderat på och prata om det som är viktigt på riktigt.

Vad är Alpha?

Alpha-kursen är för alla som är nyfikna på den kristna tron. Alpha är också en matgemenskap och en möj­lighet att under trivsamma former träffa människor och få nya vänner. (Det hoppas vi kunna göra men nu i början då pandemiläget ser ut som det gör så träffas vi endast digital). Lyssna, samtala och upptäcka. Allt får frågas. På en Alpha-kurs är ingen fråga för enkel… eller för svår. En möjlighet att utforska meningen med livet!

Vad innebär en Alpha-kurs?

Alpha-kursen börjar med en enkel måltid. sedan följer ett föredrag om ämnen som ”Vem är Jesus?” ”Varför ska vi be?”
Därefter delar vi in oss i smågrupper där vi samtalar om vad vi hört och får tillfälle att komma med egna funderingar och frågor.

För vem är Alpha?

Alpha är för alla och särskilt för:
*   Dig som vill fundera med andra om Gud.
*   Dig som vill fräscha upp dina kunskaper om kristen tro.
*   Dig som är ny i församlingen/kyrkan och söker efter en kristen gemenskap.

NÄR ~ VAR ~ HUR???

Med anledning av pandemiläget kommer vi att starta Alpha-kursen digitalt. Om restriktionerna lättar så kan det bli fysiska träffar.

Digital introduktionsträff 2 februari kl. 18.30.
Under introduktionen får du veta mer om vad en Alphakurs innebär. Kursen kommer sedan att pågå varje onsdagskväll kl. 18.30-21.00, under vårterminen.

Kursledare: Johan Marklund, präst och Maria Andersson, diakon.

Kostnad: Kursen är gratis.

Kursen arrangeras i samarbete med Sensus.

Intresseanmälan: Kontakta Johan Marklund, se kontaktuppgifter nedan.