Ring om du behöver stöd - andligt, själsligt eller praktiskt

Denna tid är oförutsägbar. Ovisshet och oro gör oss sårbara. Därför är det skönt att ha någon att tala med. Svenska kyrkans diakoni kan hjälpa dig på olika sätt.

Det kan vara att du känner oro eller känner dig ensam och behöver samtala med någon, du kanske behöver rådgivning vad gäller privatekonomin eller handfast hjälp med att få en matlåda. Hör av dig så får du prata med någon av Svenska kyrkans medarbetare i Luleå! Du är välkommen att ringa oavsett tro eller nationalitet. Samtal och rådgivning är kostnadsfritt.

Stödlinjen tel. 0920-26 48 58. Du kan ringa dagtid måndag-fredag klockan 08.30-16.00.
Du kan få hjälp även på finska och meänkieli.
Det går även bra att mejla: lulea.diakonicentrum@svenskakyrkan.se

Caféverksamheten på Diakoni i centrum i Luleå gör ett uppehåll just nu på grund av coronaepidemin, men ring oss via stödlinjen eller mejla om du behöver stöd och hjälp.

Tillhör du en riskgrupp och vill ha hjälp att handla?

Röda Korset arbetar, med hjälp av volontärer, med att handla mat och vissa mediciner åt riskgrupper i Luleå under coronaepidemin.
Är du intresserad av att ställa upp som volontär – läs mer här.
Tillhör du en riskgrupp och vill ha hjälp att handla? Ring Röda Korset på 076- 775 85 57, kl. 09.00-12.00 på vardagar.