Other languages with Google Translate

Use Google to automatically translate this website. We take no responsibility for the accuracy of the translation.

Prata med oss

Kontakt

Svenska kyrkan i Luleå

Jourhavande präst

Kyrkan kan hjälpa dig. Akut samtals- och krisstöd.

Kyrknyckeln 2016

kyrknyckeln nr 4

Kyrknyckeln nr 4 2016
Bild: Erik Holmstedt

TEMA: KVINNOR TAR PLATS
I Kyrknyckelns julnummer ger vi plats åt tre kvinnor med olika livsberättelser och erfarenheter. Du får möta ”Eva” som berättar om de brott den före detta maken utsatte henne och barnen för, och vägen ut ur ett liv i skräck; skådespelerskan Charlotte Lindmark som ser som sin uppgift att med humorn som hjälp, utmana rådande normer om manligt och kvinnligt och belysa ojämlikheter i samhället. Du får också lära känna prästen Yvónne Steinwall som strävar efter en mer jämställd kyrka. 
Här kan du läsa tidningen (Du länkas vidare till issuu.com)

 

Kyrknyckeln nr 3 2016

Bild: Simon Eliasson
Tema: Drivkraft

Kyrknyckelns höstnummer handlar om drivkraft. Du får bland annat möta basketprofilen Jampa Eriksson som hela livet brunnit för ungdomar och basket, och diakonen Birgitta F. Jonson som dagligen lyssnar, stöttar och samtalar med människor. Hon tvekar inte heller att höja sin röst mot orättvisor i samhället.  Du får också lära känna eldsjälarna Anna Påhlson och Åsa Nordberg, som engagerat sig i Noaks Ark för att förbättra tillvaron för hivpositiva.  Vi vill avslutningsvis tipsa om en ny satsning i Porsökyrkan i höst, nämligen klimatsmart matlagning för studenter. 
Trevlig läsning!
Här kan du läsa tidningen (Du länkas vidare till issuu.com)

 

kyrknyckeln nr 2 2016

Bild: Erik Holmstedt

Tema: Skönhet

Så här i sommartider när naturen är ögonbedövande vacker, så kommer Kyrknyckeln med ett nummer som handlar om skönhet.  Vi möter bland andra psykoterapeuten Lotta Lindgren som synar de rådande skönhetsidealen och naturfotografen Thomas Öberg. Vi tittar också in på patienthotellet i Sunderbyn, där gäster och personal kan njuta av en hälsofrämjande miljö. Sist men inte minst så tipsar vi om många härliga sommaraktiviteter, till exempel pilgrimsvandring på Kluntarna i Luleå skärgård.

Trevlig läsning och glad sommar!

Här kan du läsa tidningen! (Du länkas vidare till issuu.com)

 

 

Kyrknyckeln nr 1 2016

Bild: Erik Holmstedt
Tema: Jesus och hans vänner   

Nu är det snart påsk och då är det Jesus sista dagar på jorden som uppmärksammas i våra kyrkor. Vad tänker du på om någon nämner namnet Jesus? Har han någon större betydelse för oss här idag? Vi har intervjuat flera personer som ger olika infallsvinklar på det. Vi tipsar också om konserter, gudstjänster, påskvandringar och mötesplatser under påsken.
Trevlig läsning och glad påsk!
Här kan du läsa tidningen (Du länkas vidare till issuu.com)