Other languages with Google Translate

LÖVESTADS FÖRSAMLING Besöks- och postadress: Lövestad byaväg 43, 27571 Lövestad Telefon: +46(417)21043 E-post till LÖVESTADS FÖRSAMLING

Församlingsbion 2018 - Filmkvällar

Under året 2011 har församlingarna i sydöstra Skåne fått en oväntad utdelning från försäljningen av Bäckhallagården utanför Simrishamn. Församlingshemmet i Lövestad har fått en ny ljud- och bildanläggning för pengarna.

En gång för länge sedan fanns en biograf i Lövestad belägen på Norregatan. Där kunde man se dåtidens filmer. Det är nu många år sedan det visades film i Lövestad men nu är det dags igen.

Filmkvällarna fortsätter den 25 januari med filmen “Två dagar i Paris.” Filmen
handlar om Marion och Jack som mellanlandar i Paris i två dagar. Där sätts deras kärlek på prov när Jack måste umgås med hennes konstnärliga föräldrar och hennes flirtiga ex-pojkvänner.

Den andra filmen vi visar är “Brev från månen” om vilken en recensent skriver: “Gabrielle (Marion Cotillard) är fångad i ett kärlekslöst äktenskap, byggt på föräldrarnas förväntningar snarare än passion. Ständigt sjuk reser hon till en alpinsk kurort, och väl där faller hon för mystiske löjtnanten André. Gabrielle slits nu mellan säkerheten hos sin make, och den brinnande låga som väckts av André. “Brev från
månen” är ett glödande romantiskt drama baserat på Milena Agus hyllade kortroman Onda stenar.” Filmen visas den 22 februari.

Filmerna visas i Lövestad församlingshem. Filmkvällarna börjar kl 18.30 och avslutas med fika och ett samtal kring filmen. Det kostar inget och vi har avtal med Swedish Film AB som ger oss rätten att visa upphovsrättskyddat material.
Välkomna till intressanta filmkvällar! Fri entré!