Other languages with Google Translate

LÖVESTADS FÖRSAMLING Besöks- och postadress: Lövestad byaväg 43, 27571 Lövestad Telefon: +46(417)21043 E-post till LÖVESTADS FÖRSAMLING

Församlingsbion 2018 - Filmkvällar

Under året 2011 har församlingarna i sydöstra Skåne fått en oväntad utdelning från försäljningen av Bäckhallagården utanför Simrishamn. Församlingshemmet i Lövestad har fått en ny ljud- och bildanläggning för pengarna.

En gång för länge sedan fanns en biograf i Lövestad belägen på Norregatan. Där kunde man se dåtidens filmer. Det är nu många år sedan det visades film i Lövestad men nu är det dags igen.

Vi inleder med filmen “Lady Bird”. Christine “Lady Bird” McPherson har ett dramatiskt och turbulent förhållande till sin mamma. Hon kämpar emot, men
är precis som mamman: väldigt kärleksfull och viljestark. Mamman jobbar outtröttligt som sjuksköterska för att hålla familjen uppe efter att Lady Birds far förlorat sitt jobb. Visas den 27 september.

Maria Magdalena omtalas på ett fåtal ställen i berättelsen om Jesus. Trots detta ha hon blivit föremål för både det och det andra, omskriven både vetenskapligt och
skönlitterärt, bl a av Dan Brown. Hon förekommer i filmen Kristi sista frestelse. I den här filmen får vi se en filmares tolkning av det kapphändiga materialet. Visas den 25 oktober.

“Bad Moms 2” avslutar höstens program, en lättsam upptakt inför decemberstressen. Tre undervärderade och överbelastade mammor gör uppror mot julens utmaningar. De måste också ta hand om de ultimata semesterfienderna:
deras egna mammor. Visas den 22 november.

Filmerna visas i Lövestad församlingshem. Filmkvällarna börjar kl 18.30 och avslutas med fika och ett samtal kring filmen. Det kostar inget och vi har avtal med Swedish Film AB som ger oss rätten att visa upphovsrättskyddat material.
Välkomna till intressanta filmkvällar! Fri entré!