LÖVESTADS FÖRSAMLING Besöksadress: Lövestad byaväg 43, 27571 Lövestad Telefon: +46(417)21043 E-post till LÖVESTADS FÖRSAMLING Webbplats

Församlingsbion 2017 - Filmkvällar

Under året 2011 har församlingarna i sydöstra Skåne fått en oväntad utdelning från försäljningen av Bäckhallagården utanför Simrishamn. Församlingshemmet i Lövestad har fått en ny ljud- och bildanläggning för pengarna.

En gång för länge sedan fanns en biograf i Lövestad belägen på Norregatan. Där kunde man se dåtidens filmer. Det är nu många år sedan det visades film i Lövestad men nu är det dags igen.

Filmkvällarna drar igång den 21 september med “La la land.” Filmen handlar
om Mia som är en aspirerande skådespelare utan större framgång och Sebastian som är en jazzpianist som vill öppna en egen jazzklubb. Båda förälskar sig i varandra men när Sebastian får möjligheten att bli medlem i ett pop-stiliserat jazzband och Mias karriär går allt sämre uppstår komplikationer.

Nästa film är den uppmärksammade svenska filmen “Sameblod” som i stora drag handlar om Sveriges kolonisering av samerna och rasbiologins 30-tal. Handlingen kretsar kring en äldre samisk kvinna som återvänder till sitt ursprung efter att tidigare velat lämna allt samröre med sin samiska kultur. “Sameblod” ser vi den 26 oktober.

Höstens sista film blir den 23 november då vi ser “Jag, Daniel Blake.” Är du lönsam lille vän? Den lilla människan möter den moderna byråkratin.

Filmerna visas i Lövestad församlingshem. Filmkvällarna börjar kl 18.30 och avslutas med fika och ett samtal kring filmen. Det kostar inget och vi har avtal med Swedish Film AB som ger oss rätten att visa upphovsrättskyddat material.
Välkomna till intressanta filmkvällar! Fri entré!