LÖVESTADS FÖRSAMLING Besöksadress: Lövestad byaväg 43, 27571 Lövestad Telefon: +46(417)21043 E-post till LÖVESTADS FÖRSAMLING Webbplats

Församlingsbion 2016 - Filmkvällar

Under året 2011 har församlingarna i sydöstra Skåne fått en oväntad utdelning från försäljningen av Bäckhallagården utanför Simrishamn. Församlingshemmet i Lövestad har fått en ny ljud- och bildanläggning för pengarna.

En gång för länge sedan fanns en biograf i Lövestad belägen på Norregatan. Där kunde man se dåtidens filmer. Det är nu många år sedan det visades film i Lövestad men nu är det dags igen.

Under våren visar vi tre filmer. Först är “Livet efter dig”. Louisa “Lou” Clark bor i en pittoresk stad på den engelska landsbygden. Lous vanligtvis så positiva inställning ställs på prov när hon erbjuds ett arbete som personlig assistent åt Will Traynor, en framgångsrik ung aktiemäklare som blivit rullstolsburen i en olycka.
Filmen är baserad på succéromanen med samma namn, författad av Jojo Moyes.

Andra filmen är “The Danish girl”. Den handlar om en man som genomgår en könskorrigerande operation. I rollen som hustrun ser vi svenska Alicia Vikander
som belönades med en Oscar för bästa kvinnliga biroll.

Filmerna visas i Lövestad församlingshem kl 18.30 - datum se Kalendern.

Filmkvällarna börjar kl 18.30 och avslutas med fika och ett samtal kring filmen. Det kostar inget och vi har avtal med Swedish Film AB som ger oss rätten att visa upphovsrättskyddat material.
Välkomna till intressanta filmkvällar! Fri entré!