Other languages with Google Translate

LÖVESTADS FÖRSAMLING Besöks- och postadress: Lövestad byaväg 43, 27571 Lövestad Telefon: +46(417)21043 E-post till LÖVESTADS FÖRSAMLING

Församlingsbion 2019 - Filmkvällar

Under året 2011 fick församlingarna i sydöstra Skåne en oväntad utdelning från försäljningen av Bäckhallagården utanför Simrishamn. Församlingshemmet i Lövestad har nu en ny ljud- och bildanläggning för pengarna.

En gång för länge sedan fanns en biograf i Lövestad belägen på Norregatan. Där kunde man se dåtidens filmer. Det är nu många år sedan det visades film i Lövestad men nu är det dags igen.

Först ut 2019 är en film som handlar om det eviga svåra, nämligen hur två människor skall närma sig det mest intima. Florences och Edwards emotionella
knutar sitter hårt och har härdats under uppväxten, speciellt när det gäller Florence som har ett tyngre bagage att bära på. “På Chesil Beach” visas den 24
januari.

Nästa film är “Gräns” som vann pris vid filmfestivalen i Cannes. Tina jobbar vid tullen och har ett sjätte sinne när det gäller att peka ut smugglare. Det är nästan som om hon kan lukta sig till när någon döljer något. Men när den mystiska Vore kliver av färjan så tvivlar hon för första gången på sin instinkt. Hon anar att han döljer något, men kan inte sätta fingret på vad. En film om att hitta sin plats i världen. 28 februari visas Gräns.

Teaser

Redan nu kan jag avslöja två av vårens program, nämligen dels lyrik- coch musikcaféet som presenterar psalmdiktaren Anders Frostensson den 20 mars och dels filmen Domaren som vi visar den 4 april.

Filmerna visas i Lövestad församlingshem. Filmkvällarna börjar kl 18.30 och avslutas med fika och ett samtal kring filmen. Det kostar inget och vi har avtal med Swedish Film AB som ger oss rätten att visa upphovsrättskyddat material.
Välkomna till intressanta filmkvällar! Fri entré!