Foto: Ikon

Välkommen att boka vigsel!

”Men nu består tro, hopp och kärlek, dessa tre, och störst av dem är kärleken”.

1 Kor 13:13

Vigselgudstjänsten innebär att två personer som älskar varandra säger ja till att leva sina liv tillsammans och får ta emot Guds välsignelse över sitt gemensamma liv. Under vigselakten avger brudparet löftet ”Jag vill älska dig, dela glädje och sorg med dig och vara dig trogen tills döden skiljer oss åt”. Löftena säger inget om att leva lyckliga i alla dagar. Löftena handlar istället om en vilja, att dela livet som det är med varandra.

Vigselgudstjänsten kan äga rum i kyrkan men även på andra ställen, exempelvis i något av våra kapell eller bönhus.För den som vill ha en enkel högtid kan vigseln ske med bara paret, prästen och två vittnen närvarande.

I god tid före bröllopsdagen träffas präst och brudpar för att samtala om vigseln, äktenskapet och dess innebörd. Då kan även brudparet framföra sina önskemål beträffande vigseln.

Om du vill hyra någon av våra lokaler för att ha bröllopsfest i samband med vigseln betalar du hälften av ordinarie hyrestaxa.

Kontakt:

Församlingsexpeditionen 0913-10023

Församlingens präster: Kontaktuppgifter

Eller fyll i formuläret här:

Välkommen att kontakta oss för att boka vigsel!