Bli medlem

Ditt medlemskap bidrar till kyrkans verksamhet och gemenskap - vi hoppas du vill stödja oss genom att bli medlem!

Här följer information om medlemskap och priser. Allra längst ner på sidan finns ett formulär att fylla i samt en betalknapp att betala medlemsavgiften via Paypal med!

Vi alla tillsammans är kyrkan
Med ditt medlemskap möjliggör du närvaron av en svensk kyrka i södra Kalifornien. Det är ju vi medlemmar som är kyrkan; bara med en stor, levande församling kan vi göra ett gott arbete och motivera att det alls ska finnas en svensk kyrka här.

Vad gör Svenska kyrkan i södra Kalifornien?
Navet i vår verksamhet är gudstjänsten, som vi firar den första söndagen i månaden. Men vi gör så mycket mer: I kyrkan kan du döpa din bebis, samtala med en präst, sjunga i kör och gifta dig. När en älskad människa dör samlas vänner och anhöriga till minnesstund och om du är ensam, blir sjuk, eller hamnar i fängelse kan kyrkan komma på besök. Barnen träffas i söndagsskolan och sjunger i luciatåget och tillsammans firar vi våra fina, svenska traditioner.

Kanske vill du bara prata svenska en stund, dricka en kopp kaffe och äta en kanelbulle. Vi finns här till vardags och till fest, till Svenska kyrkan är du alltid välkommen. Som hemma, fast utomlands.

Församlingen finansierar verksamheten
Församlingen får inget statligt stöd för att bedriva vårt arbete här. Svenska Kyrkan i Utlandet (SKUT) bidrar med hyra till Norska sjömanskyrkan, samt löner för präst och assistent, men alla övriga kostnader står församlingen själv för. Underhåll av prästbostaden, lokalanställdas löner, bil, diakoni, musikverksamhet, försäkringar, församlingstidning, kontorsmaterial (inkusive dator och telefoner) och mycket annat, finansieras helt och hållet med med hjälp av lokala donationer och medlemskap.

Vi behöver allas våra gemensamma krafter för att driva församlingsarbetet på ett bra sätt, till nytta och glädje för alla svenskar i området.

En kyrka mitt i stan
Under alla år i Los Angeles har Svenska kyrkan hyrt in sig i Norska sjömanskyrkan lokaler. Samarbetet har varit gott, men nu är det dags för oss att hitta ett eget hem. Sedan en tid tillbaka söker vi aktivt efter en centralt belägen mötesplats för alla svenskar i Los Angeles. Vi ser framför oss ett Sverigehus, en lokal med utrymme för gudstjänster, barnverksamhet, café, bibliotek, teater, konst, musik och mycket mer. Med många engagerade medlemmar har församlingen en stark grund att stå på och kan gå vidare med planerna på att hitta ett nytt hem i Los Angeles.

Församlingen behöver dig - bli medlem!
Det är enkelt att bli medlem. Fyll i dina uppgifter i formuläret längre ner på denna sida och klicka på "skicka." Därefter kan du göra din betalning med kreditkort via länken till höge.r

Du kan också ladda ner denna blankett, fylla i dina uppgifter och skicka in den till oss (tillsammans med en check, om det är ditt betalningssätt).

Medlemsavgiften per år är följande:
Individ: $40
Senior (65+): $30
Familj: $60

Tillsammans bygger vi vår kyrka och vår församling - tack för ditt stöd!

Hans Bratt Hernberg
kyrkoherde