Kyrkans diakonigrupp

Känner du dig ensam i vardagen? Har du kanske blivit sjuk för en kortare eller längre period och skulle behöva lite extra stöd. Hör av dig till Svenska kyrkans diakonigrupp - vi finns där för dig.

Alla går vi igenom perioder i livet när vi kan behöva stöd och en hjälpande hand. Som utlandsboende och äldre kan det vara extra tufft - kanske släktingar och vänner bor långt borta och inte kan finnas där när man som mest önskar att de fanns nära.

I Svenska kyrkans församling i Los Angeles har vi en besöksgrupp bestående av ideellt engagerade församlingsmedlemmar som gärna vill hjälpa till.

Gruppens målsättning är att vara en närvarande medmänniska för svenskar i Los Angeles-området som behöver stöd av olika anledningar, för en längre eller kortare tid.

Det kan handla om att regelbundet hälsa på dig som är ensam, kanske gå ut och promenera och ta en fika tillsammans. Eller skjutsa dig som inte kan köra själv till frisören, mataffären eller läkarbesöket. Eller kanske något så enkelt som att slå en signal med jämna mellanrum, för att prata lite och höra att allt står väl till.

Om du - eller någon du känner - skulle uppskatta ett besök eller ett telefonsamtal, hör av dig till oss. Vi hjälper gärna till med följande:

• Skjutsa till läkarbesök, frisören, mataffären, biblioteket etc
  • Göra hembesök, en gång i veckan eller efter behov
  • Sjukhusbesök
  • Telefonsamtal
  • Samtal och bön

Du är välkommen att kontakta assistent Viveca Bratt för att få veta mer och anmäla ditt intresse. Viveca nås på telefon (310) 292-7079 och på e-post viveca.bratt@svenskakyrkan.se