Diakonigruppen

Vill du göra skillnad för en medmänniska? Vi som är med i diakonigruppen gör hembesök hos människor som kan behöva en hjälpande hand eller någon att prata med.

Svenska kyrkans diakonisgrupp består av ideellt engagerade församlingsmedlemmar som vill vara till stöd för svenskar bosatta i Los Angeles-området.

Målsättningen är att vara en närvarande medmänniska för den som behöver stöd och hjälp av olika anledningar och för en längre eller kortare period.

Det kan handla om att regelbundet hälsa på någon som känner sig ensam, kanske gå ut och promenera och ta en fika. Eller skjutsa någon som inte kan köra själv till frisören, mataffären eller läkarbesöket.

Eller kanske något så enkelt som att slå en signal med jämna mellanrum, för att prata lite och höra att allt står väl till.

Några exempel på sådant som diakonigruppen gör:

• Skjutsar till läkarbesök, frisören, mataffären, biblioteket etc
  • Hembesök, ungefär en gång i veckan eller efter behov
  • Sjukhusbesök
  • Telefonsamtal
  • Samtal och bön

För att bli volontär behöver du vara medlem i vår församling och genomgå en kortare kurs för att lära dig mer om kyrkans sociala arbete. Vi gör också en DMV bakgrundskontroll.

Vill du vara med och hjälpa till? Hör gärna av dig med dina frågor till Viveca Bratt. Hon nås på telefon (310) 292-7079 och på epost, viveca.bratt@svenskakyrkan.se.