Memorial service/begravning

Den kristna riten för att säga farväl och tacka för en människa är en gudstjänst. I begravningsgudstjänsten överlämnar vi den döde till Gud. Vid Svenska kyrkan i Los Angeles erbjuder vi begravning, minnesstund och stöd när en älskad gått bort.

Svenska kyrkan vill finnas som stöd och hjälp vid de viktiga och ibland svåra situationer som livet ställer oss inför. Att ta farväl av en närstående är ofta tungt. Med sina ritualer och symbolhandlingar vill och kan Svenska kyrkan vara till stöd, hjälp och trygghet när livet förändras.

Begravningsgudstjänsten finns till för att säga farväl, överlämna en människa till Gud och säga tack. Att samlas till begravningsgudstjänst med familj, släkt, vänner och andra nära, är ett sätt att gemensamt stötta varandra och minnas den som lämnat oss.

Begravningsgudstjänsten är en möjlighet att gestalta hoppet om att det går att uthärda även när allt känns outhärdligt. När vi drabbas av sorg och död reagerar vi med både kropp och själ.

Ibland kan sorgen kännas allt för tung att bära på egen hand. När sorgen drabbar oss är det viktigt för oss människor att vi tar oss tid och att fundera och samtala kring livet och döden och om meningen med allt. Svenska kyrkan vill gärna erbjuda hjälp till detta.

Vid Svenska kyrkan i Los Angeles erbjuder vi begravning, minnesstund och stöd när en älskad gått bort. Varmt välkommen att kontakta kyrkoherde Hans Hernberg, du når henne via e-post på hans.hernberg@svenskakyrkan.se och telefon på (310) 292-7080.

Svenska kyrkans utlandsförsamlingar får inget driftsstöd från Sverige och är beroende av donationer för verksamheten. I samband med en begravning/memorial service ber vi om en donation på $500 om den avlidne var medlem, eller $1000 för ickemedlemmar. Donationen betalas enklast via Paypal-länken till höger på denna sida. I rutan för "Add special instructions to the seller" är vi tacksamma om du skriver "memorial" så att donationen går till rätt konto. Du kan också lämna en check, utställd till "Church of Sweden Los Angeles."

Vi bistår med musik.

Mer att läsa om begravning inom Svenska kyrkan finner du på www.svenskakyrkan.se/begravning