Ansvarsgrupper

Vi vill göra det enkelt för våra medlemmar att bidra till kyrkans verksamhet - därför startar vi ansvarsgrupper.

Svenska kyrkan i Los Angeles har en liten personalstyrka och många aktiviteter som vi vill genomföra. Utan alla våra fantastiska volontärer som bidrar med allt från matlagning till körsång och textläsning skulle vi få svårt att driva vår verksamhet.

Vi vet att många gärna vill hjälpa till, men det är inte alltid så enkelt att veta var man bäst behövs. Till hösten börjar vi därför med något som vi valt att kalla för ansvarsgrupper. Vi hoppas att det ska bli ett enkelt och roligt sätt för våra medlemmar att engagera sig i församlingen och samtidigt lära känna varandra lite bättre.

Så här kommer det att gå till: Alla medlemmar i Svenska kyrkan Los Angeles får en plats i en grupp som ansvarar för en söndag per år. Varje grupp kommer att bestå av ungefär åtta personer.

I varje grupp finns också en medlem från kyrkorådet, som fungerar som gruppens sammankallande och ser till alla som ingår i respektive grupp vet vad de ska göra och när.

Uppgifterna är många och det finns något för alla: Flaggor ska hissas på morgonen och det behövs möbleras och dukas inför lunchen. Under gudstjänsten är det kollektupptagning och textläsning och till kyrklunchen behövs hjälp med servering och sedan disk och undanplockning.

Du är naturligtvis välkommen att engagera dig i kyrkans verksamhet utöver “din” söndag. Varje insats från dig betyder mycket för församlingen och när vi är många som hjälps åt blir jobbet både lättare och roligare.