Other languages with Google Translate

Use Google to automatically translate this website. We take no responsibility for the accuracy of the translation.

Prata med oss

Kontakt

Svenska kyrkan i London Besöks- och postadress: Church of Sweden, 6 Harcourt Street, - London GB-W1H 4AG Telefon: +44(20)77235681 E-post till Svenska kyrkan i London

Jourhavande präst

Kyrkan kan hjälpa dig. Akut samtals- och krisstöd.

Ett år som volontär i London

Intervju med Ella & Astrid, volontärer 2016

Svenska kyrkan London har varje år två ungdomsvolontärer som anländer till staden i början av januari och deltar i församlingens verksamheter, under ledning av husmor, under hela våren och hösten. Vid jul är det dags att sluta och åka hem - eller vidare ut i världen. Möt Ella och Astrid som varit volontärer under 2016, och, när vi ses för en kort intervju, endast har ett par dagar kvar på kyrkan. 

Vilka förväntningar hade ni på erat volontärår?
Ella: Jag hade egentligen inga förväntningar. Jag visste väl mest vad vi skulle göra; baka, mycket caféhäng, trevlig närvaro - men inte riktigt hur det skulle bli. 
Astrid: Ja, jag visste väl rätt mycket av det praktiska men hade inga riktiga förväntningar på de relationer man skulle få med olika personer. Jag trodde inte jag skulle bli så tajt med min med-volontär. Det har varit ett fascinerande år och jag har lärt mig mycket. 

Det har varit ett fascinerande år och jag har lärt mig mycket. 

Är det något speciellt ni tycker att ni har lärt er?
Ella: Jag har fått ett djupare perspektiv av hur människor är och tänker. Att allt inte är svart på vitt. Det har varit kunskap på många nivåer - jag har ju blivit expert på att snurra bullar också!
Astrid: Det har varit lärorikt att jobba i en personalgrupp. Att svara i telefonen varje dag dit alla slags människor, i många olika situationer, ringer. Jag har absolut blivit bättre på att inte rygga tillbaka utan att kunna hjälpa människor oavsett om det är bekvämt eller inte. Och så har jag blivit otroligt mycket bättre på att laga mat och baka - nu kan jag ju svänga ihop en prinsesstårta!

Är det något speciellt ni vill skicka med som hälsning till nästa års volontärer (eller andra som kommer för att jobba i London)?
Ella: Att värdera varandra. Vi kommer också att skriva ett litet "välkommen till London-brev" med tips på våra favvo-ställen och sånt. 
Astrid: När man först kommer till London tänker man "wow" och vill göra allt. Sen, när det snabbt blir vardag, glömmer man "wow"känslan. Gör inte det! Tappa inte bort "wow jag bor i London" utan fortsätt utnyttja staden, annars blir det plötsligt halvpanik när man bara har en vecka kvar och massor man vill hinna göra. 

Du som vill söka till att bli ungdomsvolontär år 2018 får hålla koll här på webben och på vår facebooksida. Vi lägger ut annons i februari-mars 2017