Svenska kyrkan i London

Svenska kyrkan i London Besöksadress: Church of Sweden, 6 Harcourt Street, - London GB-W1H 4AG Telefon: +44(20)77235681 E-post till Svenska kyrkan i London

Therese - fundraiser på kyrkan

Therese Whitcomb-Eriksson har just påbörjat sin tjänst som Fundraiser hos oss, en alldeles ny tjänst för att tydligare uppmärksamma att Svenska kyrkan London bedrivs som en Charity och med det är beroende av medlemmar som ger sitt stöd ekonomiskt, regelbundet, samt donationer och andra gåvor.

Vad ser du mest fram emot med ditt arbete här på Svenska kyrkan?
Svenska kyrkan betyder så många olika saker för olika människor. Den är en kristen och historisk oas som främjar mångkulturella möten med roliga och utmärkta verksamheter som verkligen ligger i tiden. En plats för lugn och eftertanke men också lek och fest. Här finns allt mellan himmel och jord.

Det jag ser fram emot mest är att dela min passion för det viktiga arbete Svenska kyrkan gör och främja ett ökat engagemang från medlemmar och icke medlemmar. För mig är det viktigt att man tar hand om de personer som stöder och vill stödja med en meningsfull dialog och att man återkopplar med varandra. Den som ger får något tillbaka. Jag vill kunna göra det lättare att stödja Svenska kyrkans arbete och introducera nya roliga fundraising initiativ, till exempel Justgiving, Everydayhero och andra relevanta fundraising initiativ.

Sen måste jag säga att lukten av kanelbullar och fina medarbetare bäddar för en otroligt gemytlig arbetsmiljö.

Vad betyder Svenska kyrkan London för dig?
Svenska kyrkan har följt mitt liv här i UK. Som nyanländ student var Ung i London en given destination. Det är en plats som välkomnar och ger en svensk trygghet i virrvarret som är London. Sen har ju den förträffliga julmarknaden och Luciafirandet spelat en stor roll både som en introduktion till svenska traditioner för mina engelska vänner och nu på senaste tiden för min unga familj. Svenska kyrkan är en del av Sverige i London och på det viset helt unik.

Fundraiser är ju en helt ny roll här – vilka erfarenheter har du med dig från tidigare arbetsplatser som du tror kan komma till användning här?
Jag har tidigare jobbat här i London med fundraising och donor development för en kristen internationell charity som på många vis har stora likheter med Svenska kyrkan i dess syn på hur man engagerar sig med och tar hand om sina medlemmar/supporters. Vi arbetade mycket med dialoger med våra supporters och utvecklade på så vis många relevanta fundraising initiativ som främjade våra projekt i utlandet. Det gav mig mycket erfarenhet som jag känner passar för min nya roll som Fundraiser har på Svenska kyrkan i London.

Vem är Therese?
Jag uppvuxen i Köping i Västmanland och studerade juridik i Sydney, Australien. Jag har bott i Tunbridge Wells i 11 år och är gift med en brittisk man och vi har två små pojkar på 8 och 5 år.

Vill du komma i kontakt med Therese?
Skicka e-post till Therese Whitcomb Eriksson eller ring 07879 664615