Svenska kyrkan i London

Svenska kyrkan i London Besöksadress: Church of Sweden, 6 Harcourt Street, - London GB-W1H 4AG Telefon: +44(20)77235681 E-post till Svenska kyrkan i London Webbplats

Sarah - ny administratör

Sarah Skansing är ny administratör på Svenska kyrkan i London. Sarah har tidigare deltagit i församlingens verksamhet, framförallt på Öppet Hus med sina barn då de var yngre.

Vad ser du mest fram emot med ditt arbete här på Svenska kyrkan?
Att få göra nytta. Att få vara lite av en ambassadör för allt som Sverige och Svenska kyrkan har att erbjuda här i London.

Vad betyder Svenska kyrkan London för dig och din familj?
En vidöppen famn och en fantastiskt mötesplats. Här har jag lärt känna många goda vänner i London. Jag vet att många söker sig hit så fort de flyttar till England men för mig tog det hela 10 år innan jag hittade hit - tills jag fick barn.

Som f.d. utlandssvensk som barn förstår jag ju vilken enorm gåva jag fick av att bli förankrad i det svenska samtidigt som jag fick uppleva något helt annat än "de därhemma".

Och nu när jag själv har familj inser jag än mer vikten av att ha starka band till sitt hemland.

Hur länge har du bott i London?
I hela 17 år! Jag kom hit för ett jobb 1999 och när företaget senare gick i konkurs knappt ett år senare hade jag inte ens en tanke på att flytta "hem". Det lustiga är ju att Sverige trots allt är "hemma" även om det troligaste är jag inte kommer att flytta tillbaka än på ett tag ...

Vad tycker du är det bästa med att bo här i staden?
Att det finns så många i samma situation som oss. Av alla möjliga nationaliteter. Alla är vi invandrare här i UK och vi behöver varandra.

Har du några andra svenska nätverk?
I Hampstead där jag bor har jag haft en enorm glädje av att träffa så otroligt många fantastiska svenska mammor/familjer. Det var ett nätverk som redan fanns och som jag förvaltade ett tag ... guld värt!