Komminister Teresia Derlén går mot nya uppgifter och utmaningar

Teresia Derlén kommer att börja en ny tjänst som biskopens adjunkt och stiftsteolog i Västerås stift från och med 1 september 2020.

”Det har varit en fantastiskt rolig och spännande tid i London, men ibland kallar Gud oss på nya vägar.” sade hon när hon berättade att hon sökt och fått en ny tjänst i Sverige.  Teresia Derlén kommer att börja en ny tjänst som biskopens adjunkt och stiftsteolog i Västerås stift från och med 1 september.

”Jag hade inte en tanke på att lämna vare sig London eller England just nu, och jag har trivts så otroligt bra i Svenska kyrkan i London, men så kom den här tjänsten i Västerås på tal. Det kommer att vara svårt att lämna församlingen här i UK, speciellt som läget är nu, men jag ser fram emot en härlig utmaning i min nya roll i Västerås.”

Vi är glada att vi får behålla Teresia i arbetslaget fram till september. Under den relativt korta tid som hon varit här har hon gjort avtryck där hon varit samt erhållit en doktorsgrad i kyrkohistoria. Hon har visat teologisk skärpa i både resonemang, predikan och liturgi som vi alla fått lära av. Hon har fått möta många församlingsbor runt om på de brittiska öarna. Hon är en kollega som varit där för sina arbetskamrater. Vi gratulerar Teresia till den nya tjänsten och Västerås stift som får en medarbetare som många församlingar skulle önska sig.

Katarina Bäckelin, kyrkoherde

Madelaine Mason, kyrkorådets ordförande