Välkommen till oss, Teresia

Pappa präst. Mamma diakon. Så Teresia Derlén visste att hon absolut inte ville bli präst. – Men Gud är envis, säger hon och skrattet blänker till i blicken. Vid högmässan söndag 3 mars välkomnades hon till sitt nya jobb, som komminister här i Svenska kyrkan i London.

Sedan 2012 har Teresia haft Prestwood, i the Chilterns, som sin adress och fasta punkt, och varit anställd i Engelska kyrkan. Med stöd av församlingen och kyrkan kunde Teresia kombinera jobbet med att börja doktorera vid King’s College. Efter flera års arbete lämnade Teresia in sin färdiga avhandling i slutet av januari och inom sex månader väntar disputation.
De kommande åren är Ulrika Eleonora Teresias kyrka, men också olika kyrkor och tillfälliga gudstjänstlokaler runt om i Storbritannien.
Hon går in i rollen som resande präst, och blir den som tillsammans med diakoniassistent Kerstin Garplid möter svenskar i både England, Skottland, Wales och Nordirland.
– Jag hoppas på och ser fram emot att få lära känna många svenskar, även utanför London.

(En längre intervju med Teresia Derlén publiceras i Kyrkobladet nr 1/2019, utgivning 15 mars)

Teresia Derlén välkomnades vid familjemässan den 3 mars.