Svenska kyrkan i London Besöks- och postadress: Church of Sweden, 6 Harcourt Street, - London GB-W1H 4AG Telefon: +44(20)77235681 E-post till Svenska kyrkan i London

TorsdagsTräffen

17 maj 11.30

Kvinnokungen
Författare Kristina Sjögren berättar om arbetet med hennes senaste bok Kvinnokungen, en roman om drottning Kristina
17 maj kl 12, lunchmässa 11.30

Kristina Sjögren, född 12 augusti 1962 i Stockholm, är en svensk författare.

1984 diplomerades Kristina Sjögren vid Copywriterlinjen på IHM (Institutet för Högre Marknadsföring) i Göteborg och tog 1987 examen i informationsteknik och media vid Växjö universitet.

Kristina Sjögren arbetade sedan inom marknadsföring och företagsledning i cirka femton år, såväl inom Sverige som internationellt. År 2000, då Sjögren var trettioåtta år, bestämde hon sig för att återgå till studierna. Hon läste in en magisterexamen i litteraturvetenskap och kreativt skrivande vid Lunds universitet. Det kreativa skrivande vid Lunds universitets författarskola med Björn Larsson som handledare gav henne för första gången tid och möjlighet att utveckla längre textmanus. 2005 flyttade Kristina Sjögren till London för att doktorera i genusvetenskap med inriktning på skandinavisk litteratur vid University College London.

Första ungdomsromanen, 14 december, publicerades 2006. Den behandlar teman som vänskap, skilsmässa, sjukdom och död. Hitta Felix kom ut 2008, och handlar om vad som kan hända när en familjemedlem försvinner. Samma år kom den lilla självpublicerade Ett år i London ut, med komiska och allvarliga reflektioner om vardagslivet i en London-förort. Sjögren hade redan då inlett ett samarbete med författare Ewa Christina Johansson som hon träffat på Författarskolan, och paret har publicerat tre ungdomsthriller tillsammans. 2017 debuterade Sjögren som romanförfattare för vuxna med Kvinnokungen, om drottning Kristina. Kristina Sjögren har även publicerat litteraturvetenskapliga artiklar. Hon bor sedan 2013 i Stockholm tillsammans med sin familj.

Anmäl dig senast tisdagen före på 020 7723 5681 eller e-post Sarah Skansing