Other languages with Google Translate

Use Google to automatically translate this website. We take no responsibility for the accuracy of the translation.

Svenskt och brittiskt i Hannas akvareller

Ny utställare i caféet är Hanna Eidenert. – Jag inspireras av naturen nära Lewes, men har också motiv från Sverige. Sådant som inte finns här, skärgården till exempel. Hannas verk finns att se till omkring 20 maj.

Hanna Eidenert är uppvuxen i Stockholm. Hon bor sedan fyra år i Lewes utanför Brighton med sin pojkvän Liam och deras dotter. Lusten att skapa har funnits sedan hon var barn, och fångades upp i den Waldorfskola hon gick på.
– Jag har alltid tyckt om att måla och uttrycka mig kreativt, säger Hanna.
– Lewes ligger vackert i en dal med kullar runtom och det finns mycket historia i staden. Jag inspireras även av att se andra konstverk och av att gå på museum och gallerier.
Hanna Eidenerts målningar är främst i olja och akvarell. Drömlika naturscener i sval pastell hänger sida vid sida med kraftfulla, färgrika närbilder och innerliga sverigemotiv.
– Jag vill att den som ser mina tavlor ska se vad de föreställer, säger hon.
Konstnären har haft en rad utställningar i och omkring Stockholm, och har även ställt ut i Svenska kyrkan, London 2016.
– Det är svårt att komma in på gallerier här, det är lättare i Sverige, säger Hanna som ändå hoppas på att i framtiden kunna ägna sig åt konsten på heltid.
Tavlorna finns att se till omkring 20 maj, under caféets öppettider.

När Hanna Eidenert tog med pojkvännen till Sverige första gången hade de varit ett par i bara ett par månader. De träffade Hannas familj och firade midsommar i koloniområdet – och den stugan har också blivit ett av hennes motiv. Bild: Mona Davidsson

Text: Mona Davidsson