Other languages with Google Translate

Use Google to automatically translate this website. We take no responsibility for the accuracy of the translation.

Svenskt och brittiskt i Hannas akvareller

En av vårens utställare i caféet var Hanna Eidenert. – Jag inspireras av naturen nära Lewes, men har också motiv från Sverige. Sådant som inte finns här, skärgården till exempel.

Hanna Eidenert är uppvuxen i Stockholm. Hon bor sedan fyra år i Lewes utanför Brighton med sin pojkvän Liam och deras dotter. Lusten att skapa har funnits sedan hon var barn, och fångades upp i den Waldorfskola hon gick på.
– Jag har alltid tyckt om att måla och uttrycka mig kreativt, säger Hanna.
– Lewes ligger vackert i en dal med kullar runtom och det finns mycket historia i staden. Jag inspireras även av att se andra konstverk och av att gå på museum och gallerier.
Hanna Eidenerts målningar är främst i olja och akvarell. Drömlika naturscener i sval pastell hänger sida vid sida med kraftfulla, färgrika närbilder och innerliga sverigemotiv.
– Jag vill att den som ser mina tavlor ska se vad de föreställer, säger hon.
Konstnären har haft en rad utställningar i och omkring Stockholm, och har även ställt ut i Svenska kyrkan, London 2016.
– Det är svårt att komma in på gallerier här, det är lättare i Sverige, säger Hanna som ändå hoppas på att i framtiden kunna ägna sig åt konsten på heltid.
Text: Mona Davidsson

När Hanna Eidenert tog med pojkvännen till Sverige första gången hade de varit ett par i bara ett par månader. De träffade Hannas familj och firade midsommar i koloniområdet – och den stugan har också blivit ett av hennes motiv. Bild: Mona Davidsson