Är du vår nya kyrkoherde?

Är du en erfaren präst och arbetsledare? Lockas du av att arbeta i en församling där olika kyrkliga traditioner möts, med möjligheten att vara kyrka i många olika slags möten och sammanhang? Välkommen att söka jobbet som kyrkoherde i London.

Svenska kyrkan har funnits i London, i drygt 300 år. Varje år kommer över 60 000 besökare till kyrkan. Förutom i London erbjuder Svenska kyrkan regelbundet verksamhet och mötesplatser i övriga Storbritannien och på Irland.

Ulrika Eleonora kyrka är centralt belägen i London, hit kommer såväl bofasta svenskar som studenter, ungdomar och turister i livets alla situationer. Söndagar och festdagar firas med stor glädje! Här möts vi för gudstjänster, öppet hus, i söndagsskola, med konfirmander och ung i London, i körer, på torsdagsträffar och seniorluncher och mycket mer. Församlingen vill erbjuda en mötesplats för gemenskap, glädje, delande och mognad. Församlingens egna lokaler med kyrka och café är naturliga samlingsplatser, men givetvis sker också hembesök, sjukbesök och skolbesök.

Svenska kyrkan i London har en lång tradition av religionsdialog och ekumeniskt samarbete med andra kyrkor i Storbritannien. Vi har även en god och nära samverkan med ambassad, svenska institutioner och företag.

Arbetsuppgifter
Du kommer tillsammans med personal, förtroendevalda och ideella fortsätta att utveckla församlingens verksamhet. Arbetslaget består av 13 medarbetare (tre utsända, åtta lokalanställda och två volontärer), och förutom de anställda finns många ideella medarbetare.
Som kyrkoherde ansvarar du också för traditionella uppgifter såsom gudstjänster och kyrkliga handlingar. Du leder personalgruppen och ansvarar för arbetet i församlingen.
Du kommer att arbeta i en församling där olika kyrkliga traditioner möts och där samverkan gärna sker med andra kyrkor.

Kvalifikationer
Du har tidigare arbetat som kyrkoherde eller församlingsherde i församling i Sverige eller har en bakgrund som bedöms som likvärdig. För tjänsten krävs mycket goda kunskaper i engelska och körkort.  Erfarenhet av att leda ett större arbetslag är meriterande.
Du är en trygg andlig ledare som har din styrka i att inspirera och entusiasmera andra. Du har ett öppet ekumeniskt förhållningssätt och goda teologiska kunskaper. Vi söker dig som har lätt att knyta kontakter och som ser möjligheten att vara kyrka i många olika slags möten och sammanhang.

Ansökan ska ske senast 22 april - du hittar kontaktuppgifter och mer utförlig information här:

www.svenskakyrkan.se/ledigajobb/nationellt