Konsert samlar in pengar till orgelrenoveringen

Nu har du chansen att gå upp på orgelläktaren och på nära håll se Toril Briese spela. Den 22 mars ges en speciell orgelkonsert för att samla in pengar till renoveringen av kyrkorgeln.

Organisten Toril Briese har förberett ett varierat program, med musik från Bach och Widor till svensk folkmusik och Avicii.
Hon lovar också att som avslutning på konserten göra en orgelimprovisation utifrån det tema som publiken väljer.
Vid konserten öppnas dörren upp till orgelläktaren för alla som på nära håll vill se hur organisten hanterar klaviatur, pedaler och reglage.
Dessutom innehåller kvällen en välkomstdrink och mingel efter konserten.
– Syftet med kvällen är att samla in pengar till orgelrenoveringen – det återstår fortfarande en del, säger Toril Briese. Därför tar vi £10 i entré – och vill någon donera mer går det alldeles utmärkt.
Vid en besiktning hösten 2017 konstaterades att orgeln är rejält dammig och smutsig i sitt inre och i stort behov av rengöring. Det finns också en del slitage och skador som behöver åtgärdas.
Detta beräknas kosta cirka £70 000. Om även elsystemet ska moderniseras och bytas ut tillkommer cirka £26 000.
Konserten börjar kl 19.00